Ervaringen

Heiligenkreuz

Ontmoetingen in het Haus der Stille

by Giliam
Voor een spiritueel centrum in de heuvels in de buurt van Graz, Zuid-Oostenrijk zou worden gewerkt aan het creëren van brandgangen, zodat mensen in geval van nood veilig konden vluchten. Daarvoor moesten muren worden doorgebroken en daarna weer netjes afgewerkt. Wat me gelijk aan het project aansprak, was de naam van de locatie, namelijk: Haus der Stille.
jubileumdag

Samen aan de slag bij de jubileumdag

by Luuk
Op 10 september was het dan zover: de jubileumdag van IBO-Nederland werd georganiseerd om het 65-jarig bestaan te vieren! Met een grote groep vrijwilligers mochten wij daar klussen onder handen nemen bij de zorginstelling de Winckelsteegh in Nijmegen.
Fontanellato

Bovenal ‘amare’ in Fontanellato

‘Er zijn drie projecten waar we graag met jullie aan werken: het pad van de binnentuin onkruidvrij, de entreehal van het klooster gestuct en geschilderd en in de bloementuin willen we liefst de bloemen weer zien.’ Na de warme ontvangst vertelt suore Bernadette de werkthema’s voor de komende tien dagen.
Italie Spilamberto Samen werken aan duurzaamheid 2

Hoe kies je een project?

by IBO
Heb je net IBO ontdekt en ben je overweldigd door alle keuze aan vrijwilligersprojecten waar wij je aan kunnen koppelen? Geen probleem, wij kunnen je helpen kiezen!
Project Wenen

Tuinieren met vluchtelingen in Wenen

by Marthy
Half juli 2021 met de nachttrein naar Wenen. Alleen al de mogelijkheid weer hebben om op reis te gaan naar het buitenland voelt bijzonder. Op weg naar een project maakt het extra speciaal.
wissembourg taart

Klussen & taart in de Elzas

by Mieke
Vanuit Tilburg vertrokken met de trein richting Arnhem. Daar stond Jelle te wachten bij de achteruitgang. Met hem kon ik meerijden. De reis ging heel vlotjes, amper file. We kwamen om 5 uur als allereerste aan in Wissembourg bij ons kasteel.
afscheid van Ghana Cornee Hordijk

Een danssprookje in Ghana

by Cornee

‘Er was eens… een happy dancer met ’n grote droom; geluk brengen in Afrika. Hij ging met z’n droom, hoepels en ’n muziekbox in zijn backpack opweg naar het Afrikaanse land van de cacaovruchten, Gouden Kusten en gastvrije mensen.’

jubileum klusdag winckelsteegh ereschavot schilderen

IBO-jubileum-klusdag

by Henny

Mei 2017: IBO-Nederland bestaat 60 jaar! Een mooi moment om een reünie te organiseren. Alleen wilden we niet zomaar een reünie; het moest natuurlijk wel écht een IBO-ervaring worden, met oude en nieuwe vrijwilligers én een klus voor een goed doel.