Van vertrek tot terugkomst

Wil je een vrijwilligersproject in het buitenland gaan doen, dan helpen wij je natuurlijk door het proces heen. Door op onderstaande kopjes te klikken, lees je wat er in verschillende fases van je verwacht wordt en wat je van IBO kunt verwachten.

Voor je aanmelding

Voordat je je aanmeldt, vraag je je af of vrijwilligerswerk wel wat voor jou is. Surf wat rond op onze site, lees ervaringen op het prikbord, informeer jezelf en inventariseer allerlei vragen die je maar hebt. Je kunt ons altijd even bellen of mailen voor advies.

Voor je vertrek

Voordat je naar een project gaat, moet je eerst een aantal zaken goed regelen. Hierbij proberen wij je van de meest recente en handige informatie te voorzien

Tijdens je project

Wanneer je op een project bent, verwachten wij dat je vijf dagen per week, ongeveer acht uur per dag kunt werken. Het werk is afhankelijk van het project waarvoor je je hebt ingeschreven.

Na terugkomst

De koffers zijn uitgepakt, je slaapt weer in je eigen vertrouwde bed en je hebt de foto’s van je reis aan familie en vrienden laten zien. Maar het is nog niet afgelopen. Vrijwilligerswerk maakt vaak een blijvende indruk.