Wie zijn wijPascale Emons
Projectcoördinator
Voordat ik eind 2009 bij IBO-Nederland ging werken, heb ik als vrijwilliger bij verschillende internationale ontwikkelingsprojecten in o.a. Nepal en Guinee de handen uit de mouwen gestoken. Voor mijn afstudeerproject bij Toegepaste Communicatiewetenschap liep ik enkele maanden stage bij een Thaise NGO op het gebied van Aids voorlichting.

De positieve gevoelens die ik voor deze projecten in het algemeen en voor IBO-projecten in het bijzonder heb, zet ik nu in als projectcoordinator bij IBO-Nederland. Ik vind het erg leuk om mensen enthousiast te zien èn maken over IBO-Nederland. Dat ik hiermee indirect een bijdrage kan leveren aan de levensomstandigheden van mensen die het goed kunnen gebruiken maakt dit werk nog specialer.

E-mail: pascale.emons@ibo-nederland.org

 

Henny Petter
Projectcoördinator

 

Op mijn 19e stond ik bomen te planten en onkruid te wieden in een klein dorpje in Ghana; de bomen zouden binnen 10 jaar uitgroeien tot elektriciteitsmasten, zodat het dorp ook eindelijk aangesloten kon worden. Een mooi project, waarbij we met een groep Ghanese en internationale vrijwilligers een concrete klus konden opknappen voor deze dorpsgemeenschap, en voor mij persoonlijk een enorme ervaring. Een heel andere omgeving, contact met mensen die echt een ander leven hebben, een andere taal, samen werken, samen leven met een internationale groep vrijwilligers; niet altijd makkelijk, maar ontzettend de moeite waard!

De combinatie van concrete hulp bieden en ervaring opdoen is precies wat je bij IBO kunt verwachten. Sinds eind 2015 mag ik het mede mogelijk maken dat enthousiaste vrijwilligers aan mooie projecten worden gekoppeld. Ben jij al enthousiast? Laat graag weten!

 

hennypetter@ibo-nederland.org

 

Het bestuur van IBO-Nederland

Voorzitter: Leonie van de Ven, Herten
Lydia Verstraate, Rotterdam
Paul Taris, Soest
 

Vertrouwenspersonen
1e Mevr. L. (Lydia) Verstraate (lydiaverstraate@ibo-nederland.org
2e Dhr. P. (Paul) A.M. Taris (paultaris@ibo-nederland.org)
 

Vrijwillige hulptroepen van het kantoor
Karine Mars

Mariëtte Verbruggen

Anja op 't Hoog

Nadine Bartman

Anneke Fijen

Corrie-Anne Jolen

 

Contact met (oud-)vrijwilligers
Wil je graag van een ervaringsdeskundige weten hoe het er op een (bepaald) project aan toe gaat? Laat het even weten en wij brengen je in contact met een oud-vrijwilliger van dat project.

 

 

Promotieteam
Met een enthousiast promotieteam, dat bestaat uit een steeds wisselende samenstelling van (oud-)vrijwilligers en medewerkers van IBO, kun je ons vinden op beurzen en informatiebijeenkomsten.

Vind je het ook leuk om af en toe voor IBO een infostand te bemensen, een praatje te houden of je projectfoto's te laten zien, laat graag weten via info@ibo-nederland.org of 024-3226074.