Wie zijn wij


 

Pascale Emons
Projectcoördinator / communicatiemedewerker
Voordat ik eind 2009 bij IBO-Nederland ging werken, heb ik als vrijwilliger bij verschillende internationale ontwikkelingsprojecten in o.a. Nepal en Guinee de handen uit de mouwen gestoken. Voor mijn afstudeerproject bij Toegepaste Communicatiewetenschap liep ik enkele maanden stage bij een Thaise NGO op het gebied van Aids voorlichting.

De positieve gevoelens die ik voor deze projecten in het algemeen en voor IBO-projecten in het bijzonder heb, zet ik nu in als projectcoordinator bij IBO-Nederland. Ik vind het erg leuk om mensen enthousiast te zien èn maken over IBO-Nederland. Dat ik hiermee indirect een bijdrage kan leveren aan de levensomstandigheden van mensen die het goed kunnen gebruiken maakt dit werk nog specialer.

E-mail: pascale.emons@ibo-nederland.org

 


Henny
 

Henny Petter
Sinds enige tijd ben ik projectcoördinator bij IBO-Nederland; een superleuke, afwisselende functie op het kantoor in Nijmegen.
 

Voor ik bij IBO kwam, heb ik o.a. gewerkt bij het Longfonds en het Rode Kruis. Ik ben opgeleid als cultureel antropoloog en heb in mijn studententijd aan verschillende vrijwilligersprojecten meegedaan. De eerste was in Ghana. Dat project was de ervaring van mijn leven! We hebben met een groep internationale en lokale vrijwilligers teakbomen aangeplant. Er was op dat moment nog geen stroom en het dorp zou dan binnen 10 jaar electriciteitspalen hebben. Daarna heb ik me nog een aantal keer ingezet als vrijwilliger in het buitenland en ook projecten in Nederland begeleid: vrijwilligers uit het buitenland kwamen hier hun steentje bijdragen. Fantastisch!


Ik gun iedereen zo'n mooie ervaring, waarbij je anderen helpt en je jezelf leert kennen. Geweldig dat ik bij IBO-Nederland de kans heb om daaraan bij te dragen!

Ben jij al enthousiast? Laat gerust weten: hennypetter@ibo-nederland.org
 

Het bestuur van IBO-Nederland

Voorzitter: Leonie van de Ven, Herten
Lydia Verstraate, Rotterdam
Paul Taris, Soest
 

Vertrouwenspersonen
1e Mevr. L. (Lydia) Verstraate (lydiaverstraate@ibo-nederland.org
2e Dhr. P. (Paul) A.M. Taris (paultaris@ibo-nederland.org)
 

Vrijwillige hulptroepen van het kantoor
Karine Mars

Mariëtte Verbruggen

Anja op 't Hoog

Nadine Bartman

Anneke Fijen

Corrie-Anne Jolen

 

Contact met (oud-)vrijwilligers
Wil je graag van een ervaringsdeskundige weten hoe het er op een (bepaald) project aan toe gaat? Laat het even weten en wij brengen je in contact met een oud-vrijwilliger van dat project.

 

 

Promotieteam
Met een enthousiast promotieteam, dat bestaat uit een steeds wisselende samenstelling van (oud-)vrijwilligers en medewerkers van IBO, kun je ons vinden op beurzen en informatiebijeenkomsten.

Vind je het ook leuk om af en toe voor IBO een infostand te bemensen, een praatje te houden of je projectfoto's te laten zien, laat graag weten via info@ibo-nederland.org of 024-3226074.