Groepen en scholen

Zie jij vrijwilligerswerk in het buitenland met je collega's, schoolklas, vereniging, kerk of vriendenclub wel zitten? IBO-Nederland heeft contact met verschillende projectorganisaties die de vrijwillige inzet goed kunnen gebruiken en mogelijkheden hebben om (kleine of grotere) groepen vrijwilligers te ontvangen.

Vanaf 4 personen ben je voor IBO al een groep. Maximaal kunnen we ongeveer 25 personen tegelijk plaatsen. We plannen jullie deelname meestal buiten de internationale projectperiodes.

Een groep jongeren onder 18 jaar (bv. een schoolklas) neemt altijd zelf meerderjarige begeleiding mee, die bereid en in staat is de verantwoordelijkheid te dragen voor de minderjarigen in de groep.

Hoe werkt het?

Neem contact op met IBO-Nederland. We maken een afspraak om jullie wensen en mogelijkheden te bespreken. 

Als duidelijk is wat jullie als groep zoeken, gaat IBO op zoek naar een passend project. Passend bij jullie doelen, mogelijkheden en wensen én passend binnen jullie budget en fondsenwervingsmogelijkheden. 

Als de match is gevonden, schrijft de groep zich officieel in. 

IBO-Nederland verwacht van iedere vrijwilliger een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag hiervan is gratis via IBO. Daarnaast accepteert elke vrijwilliger, door zich in te schrijven, onze algemene voorwaarden en gedragscode

Projectbijdrage

Jullie projectbijdrage is gebaseerd op verschillende kosten. Dit bedrag verschilt per project/land en is tevens afhankelijk van het aantal groepsleden + het aantal dagen dat jullie je op het project willen inzetten. IBO-Nederland maakt daarom voor elke groep een kostenoverzicht 'op maat', toegespitst op de specifieke afspraken die met jouw groep zijn gemaakt. 

Bij het bepalen van de projectbijdrage houden we rekening met de kosten die de projectorganisatie maakt voor:

  • Onderdak
  • Eten/drinken tijdens werkzaamheden
  • Bijdrage materiaalkosten
  • Organisatiekosten

De reis naar het project organiseer je zelf. 

Daarnaast is elke vrijwilliger zelf verantwoordelijk voor:

  • een goede reisverzekering die vrijwilligerswerk in het buitenland dekt
  • een geldig paspoort of ID-bewijs
  • indien nodig: een geldig visum
  • indien nodig: preventieve vaccinaties/medicijnen (vraag advies aan de GGD)

IBO kan hier natuurlijk wel over adviseren en meedenken.

Per groep gaan wij in overleg over de wensen en mogelijkheden. Aan de hand daarvan proberen wij een passend project aan te sluiten. 

Image
Ghana groepsfoto ontmoetingskerk bij school