CO2-compensatie

Compenseer je reis

IBO vindt het belangrijk dat alle vrijwilligers zo duurzaam mogelijk naar hun project reizen, zodat ze zoveel mogelijk positieve impact kunnen maken. Niet elke bestemming is echter even makkelijk bereikbaar, waardoor er projecten zijn waar je waarschijnlijk heen gaat vliegen. Voor deze projecten willen we je graag vragen om je CO2-uitstoot te compenseren en op die manier je reis net iets groener te maken. Dit kan je doen via een externe organisatie, maar vanaf nu ook direct via IBO!

Bomenplantproject in Oeganda

Voor de CO2-compensatie van IBO-vrijwilligers werken we samen met onze partnerorganisatie in Oeganda, BUVAD. Deze NGO in Kayungu is opgericht door lokale vrijwilligers en richt zich met verschillende projecten op ontwikkeling en bestrijding van armoede in de regio. We werken al jaren samen, IBO-vrijwilligers bouwen hier bijvoorbeeld mee aan sanitair en wateropslag. Recent is er in Kayungu een nieuw project opgestart: er worden bomen geplant voor de ontwikkeling van boslandbouw om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. De bomen werken als klimaatmaatregel doordat ze CO2 opnemen en dragen tegelijkertijd bij aan de werkgelegenheid en voedselvoorziening in de regio, doordat er lokale fruitsoorten worden geplant. Een heel mooi project dat wij graag steunen. Doe jij dat ook? Elke donatie voor CO2-compensatie komt volledig ten goede aan het project, IBO verdient er niet aan.

Zo werkt het

Ga je naar een project binnen Europa? Dan kan je voor €35 de CO2-uitstoot van je reis compenseren. Voor projecten buiten Europa kost dit €100. Dit bedrag kan je overmaken naar onze rekening – NL65RABO0137805233 t.n.v. St. IBO-Nederland. Gebruik als omschrijving ‘CO2-compensatie – naam – projectcode’. Wij zorgen ervoor dat dit volledige bedrag naar onze partnerorganisatie in Oeganda gaat en ten goede komt aan het natuurproject. De CO2-compensatie is vrijwillig.

De bedragen zijn gebaseerd op de gemiddelde uitstoot van een vlucht vanaf Nederland naar onze projectbestemmingen en de kosten van de compensatie per CO2-equivalent in het project in Oeganda. We hebben ervoor gekozen om geen onderscheid te maken per project en de bijdrage voor iedereen gelijk te trekken. Meer doneren mag natuurlijk altijd! Ook als je niet gaat vliegen maar bijvoorbeeld met de auto reist, kan je nog steeds via IBO je uitstoot compenseren.

Ook als je geen vrijwilligersproject doet maar het project in Oeganda gewoon wilt steunen, kan dat natuurlijk ook. In dat geval hoef je bij je overboeking geen projectcode te vermelden.

Meer weten?

Wil je meer weten over CO2-compensatie via IBO? Neem contact met ons op.