Fondsenwerving

IBO-Nederland wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen en zo de projectorganisaties steunen. Om meer mensen die kans te bieden - en daarmee zoveel mogelijk vrijwilligers beschikbaar te hebben voor de projecten - houden wij de deelnamekosten voor vrijwilligers zo laag mogelijk. Dit is alleen mogelijk als er ook via andere kanalen geld binnenkomt.

Daarom vragen wij iedereen die IBO en de projecten een warm hart toedraagt om extra fondsen te werven. Dat kan natuurlijk door iedereen in je omgeving een kleine bijdrage te vragen. Of je organiseert een sponsoractie.

Inspiratie nodig? Een paar tips

 • SHOP SHOP! Zamel kleren in uit je eigen kledingkast en die van je familie, vrienden en bekenden. Nodig zoveel mogelijk mensen uit, en verkoop de kleding voor het goede doel (dit kan ook online :)
 • Podium! Organiseer een benefietconcert en vraag entree. Lokale bandjes doen het vaak erg goed. Of denk eens aan een avond vol gedichten, verhalen, toneel of workshops. Kijk rond in je kennissenkring en durf te vragen!
 • Houd je het graag wat simpeler? Organiseer een werkactie! Verdien iets bij als autowasser, zamel statiegeldflessen in, maai het gras van de buren of verzin een ander klusje waar je anderen blij mee maakt.
 • Eten voor het goede doel? Leef je uit in de keuken, nodig al je vrienden (en hun vrienden) uit en laat ze betalen voor een bordje spaghetti voor Italië, pannenkoeken voor Polen, groentesoep voor Georgië of iets anders lekkers.
 • Taarten bakken voor het goede doel kan natuurlijk ook!
 • Verkoop spulletjes op de Koningsdagvrijmarkt (of op Marktplaats :)
 • Ren je rot! Laat je sponsoren bij een hardloopwedstrijd. Ren je rot voor bijvoorbeeld Roemenië, of Kroatië, of Kosovo, of Moldavië, of....! (je kunt natuurlijk ook gaan roeien, zwemmen, hinkelen, wandelen, enz.)
 • Organiseer een spelletjes avond en laat je gasten een paar euro entree betalen of maak een betaalpot - elk verloren potje een bedragje in de pot (dit kan ook online :)
 • Zet je talent in! Kun je goed schilderen, beeldhouwen, zingen, schrijven of iets anders? Verkoop je eigen product om geld in te zamelen.

Digitaal doneren

Wil je je sponsors liever niet contant laten betalen? Je kunt een crowdfunding opzetten via het donatie-platform GEEF.nl, dan zorgen zij ervoor dat de ingezamelde fondsen bij IBO terecht komen.

 • Ga naar https://www.geef.nl/nl
 • klik op ‘start jouw geefactie’,
 • vul de gevraagde velden in
 • en maak jouw geefactie bekend bij familie, vrienden, bekenden en de rest van de wereld!

Zelf storten

Je kunt natuurlijk ook zelf het geld inzamelen en dit storten op de rekening van IBO-Nederland. NL65RABO 0137 80 5233 t.n.v. St. IBO-Nederland. 

Panelwizard

Je kunt je ook aanmelden bij Panelwizard. Via deze website krijg je om de zoveel tijd een mailtje om een enquête in te vullen. Per ingevulde vraagt krijgt IBO-Nederland een bedrag van €0,10 en per nieuw ingeschreven panellid krijgt IBO €1,00. Dus je doneert alleen al €1,00 aan IBO door je aan te melden op de website van Panelwizard! Het kost je niets, behalve af en toe een minuutje om een vragenlijst in te vullen. 

Meld je via deze link aan bij Panelwizard. 

Sponsorkliks

Heb je geen tijd om een sponsoractie op te zetten, maar wil je wel een extra financiële bijdrage leveren aan IBO-Nederland? Sponsor IBO-Nederland door via Sponsorkliks je online aankopen te doen! Dat kost jou helemaal niets. Klik hier om direct naar Sponsorkliks te gaan.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Op een andere manier geld aan IBO geven?

Word vaste donateur, laat iets na of schenk bij leven.

IBO-Nederland heeft een ANBI-status, waardoor schenken fiscaal aantrekkelijk kan zijn.

We vinden het leuk als je ons laat weten welke actie je onderneemt!

Image
DSC01254 klein.jpg