word supporter van IBO

IBO is iets nieuws begonnen! Je kan nu nog actiever onderdeel worden van onze organisatie: als IBO-supporter. Al 65 jaar koppelen we vrijwilligers aan projecten, waar je lokaal bijdraagt en ervaart wat je samen kunt bereiken. Terug in Nederland zien we echter veel minder van elkaar en vrijwilligers die niet naar hetzelfde project zijn geweest, kennen elkaar vaak niet. Hier doen we iets aan!

Iedereen die graag bij IBO betrokken is, nodigen we uit om supporter te worden. Of je er nu over nadenkt om dit jaar naar je eerste project te gaan, je al naar 10 projecten bent geweest, of IBO gewoon een warm hart toedraagt: je bent welkom. Je support IBO met een bijdrage van 20 euro per jaar en krijgt daar zelf natuurlijk ook wat voor terug! Denk aan meer inspraak, geen inschrijfgeld en meer contact met andere supporters. Als supporter nodigen we je uit voor activiteiten van IBO. We zorgen daarmee voor meer onderlinge connecties. Een win-win dus, want hoe meer mensen betrokken zijn bij IBO, hoe zekerder onze toekomst is. We werken toe naar een inspirerende, enthousiaste en actieve gemeenschap van IBO-supporters.

Waarom jij supporter wilt worden:

Betrokkenheid en inspraak
Als supporter ben je extra betrokken bij IBO én heb je meer inspraak. Jaarlijks organiseren wij met onze supporters een IBO-dag. Daar evalueren we de projecten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar en kan je nieuwe projecten of ideeën aandragen. Ook bespreken we de toekomst van IBO: wat willen we bereiken, welke projecten sluiten daarbij aan en hoe kunnen we samen onze impact vergroten?

Ontmoeten
Gebaseerd op 65 jaar ervaring, kunnen wij zeggen dat onze vrijwilligers ontzettend leuke mensen zijn. Je kan ze hier allemaal leren kennen! Buiten de IBO-dag organiseren we meer ontmoetingsmomenten met de IBO-supporters. Daar kan je in gesprek gaan met andere supporters over je ervaringen, wat projecten bij IBO zo leuk maakt of wat je volgende bestemming wordt. Ook als je zelf niet (meer) deelneemt aan projecten, kan je hier actief bijdragen aan de IBO- supporterscommunity.

Nieuws van IBO
Je bent als eerste op de hoogte van IBO-nieuws en nieuwe projecten dankzij de speciale nieuwsbrief voor supporters. Ook verstuurt IBO drie keer per jaar de Bouwberichten, onze fysieke nieuwsbrief vol met verhalen van vrijwilligers en updates vanuit onze organisatie. Als IBO-supporter ontvang je deze natuurlijk ook.

Trainingen en evenementen
IBO is aangesloten bij het wereldwijde netwerk voor vrijwilligersorganisaties CCIVS. CCIVS organiseert regelmatig trainingen en evenementen op het gebied van internationaal vrijwilligerswerk, vredesactiviteiten en klimaatzaken. Als supporter krijg jij de kans om ze namens IBO bij te wonen. Hier doe je nieuwe kennis op over bijvoorbeeld natuurbehoud, vredeswerk of klimaatrechtvaardigheid - die je natuurlijk deelt met IBO - en breid je je internationale netwerk uit.

Voordelen bij inschrijven
Als IBO-supporter betaal je geen inschrijfgeld voor projecten. Dit betekent dat je nog meer reden hebt om je jaarlijks aan te melden voor een nieuw project en weer op avontuur te gaan. Ook stellen we je als supporter als eerste op de hoogte van nieuwe projecten en krijg je de kans om je eerder in te schrijven. Zo is de kans groot dat jij naar je favoriete project gaat.

Zo support je IBO

IBO-Nederland is een kleine organisatie met een groot hart – we willen veel bereiken. Door supporter te worden, steun je IBO en vergroot je de draagkracht van onze organisatie. IBO nodigt haar supporters uit om actief bij te dragen, bijvoorbeeld door het delen van kennis en ervaring of van je netwerk, door nieuwe projecten aan te dragen of door nieuwe vrijwilligers aan projecten te koppelen en ze voor te bereiden op hun vrijwilligerswerk in het buitenland. De jaarlijkse financiële bijdrage van de supporters zorgt daarnaast voor een kleine, maar stabiele extra inkomstenstroom – iets dat ook erg belangrijk is voor het voortbestaan van IBO.

Meld je aan

Iedereen kan supporter worden, ongeacht je leeftijd en of je al projectervaring hebt. Om onderdeel te worden van de IBO-supporterscommunity betaal je een bijdrage van 20 euro per jaar. Voor dit bedrag krijg je alles wat we hierboven beschrijven. Aanmelden als supporter kan via onderstaand formulier. De voorwaarden vind je hier.

Postadres