Vacatures bij IBO

Kom jij meehelpen bij IBO?

Je bent van harte welkom! Je kan met allerlei verschillende taken en activiteiten bijdragen. Hieronder een aantal voorbeelden, maar eigen suggesties zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Vrijwilliger Sociale Media

Vind jij het leuk om online content te maken? Dan zoeken wij jou!
IBO wil zoveel mogelijk mensen bereiken die (misschien) als vrijwilliger naar het buitenland willen gaan - en dat doen we o.a. via de socials. Hier kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Heb jij per week een uurtje over en vind je het leuk om de projecten van IBO te helpen waarmaken? Laat het ons weten! In het bijzonder zijn wij nu op zoek naar mensen die graag filmpjes maken, of dit willen leren.

PR-vrijwilligers/ IBO-ambassadeurs

Gun jij anderen net zo'n toffe vrijwilligerswerkervaring in het buitenland als jij zelf hebt gehad? Kom ons dan helpen als PR-vrijwilliger/ IBO-ambassadeur. Als ambassadeur vertegenwoordig je IBO bijvoorbeeld op beurzen en zoek je zelf actief naar manieren om IBO en haar projecten onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen: we koppelen onze ambassadeurs aan elkaar en bieden ondersteuning vanuit het kantoor van IBO; we maken samen plannen en bedenken hoe deze het best kunnen worden uitgevoerd.

Vrijwilliger Fondsenwerving

Vind jij het leuk om - samen met anderen - fondsenwervingsacties op te zetten? Bij IBO kunnen we je hulp goed gebruiken! We laten je heel vrij in het bedenken en uitvoeren van de plannen én bieden, waar nodig, ondersteuning vanuit het IBO-kantoor.

Projectenwerver

Bij IBO zijn we geïnteresseerd in organisaties in Nederland die internationale vrijwilligersprojecten met ons willen organiseren. Ben jij de vrijwilliger die geschikte organisaties in kaart brengt en benadert? Neem dan heel graag contact op!

Vrijwilliger voorbereiding

Nieuwe vrijwilligers die naar het buitenland gaan, willen we natuurlijk goed voorbereiden. Help jij ze op weg met jouw ervaring? Als 'vrijwilliger voorbereiding' help je vooral bij het voorbereiden en uitvoeren van de voorbereidingsbijeenkomsten in het voorjaar (meestal in mei, juni en juli).

Stage

IBO heeft plek voor een stagiair! We hebben allerlei ideeën voor grote en kleine stage-opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het werken aan onze social media strategie, vrijwilligers of donateurs werven, informatiedagen organiseren, videoportretten maken van vrijwilligers, administratie bijhouden of (vrijwilligers)vacatures uitzetten. Of misschien wil je liever een onderzoek uitvoeren voor de wereldwijde beweging van voluntary service of nieuwe projecten helpen opzetten.

Als stagiair krijg je je eigen plek op het kantoor in Nijmegen. Je wordt begeleid door een vaste IBO-medewerker. We verwachten van onze stagiair dat hij/zij zin heeft om zich in te zetten voor IBO-Nederland en dit met enthousiasme doet. Je kunt bij ons ervaren hoe het is om te werken voor een kleine en internationale organisatie.

 

Heb je interesse in één van deze (vrijwilligers)functies bij IBO-Nederland? Neem dan contact met ons op. We maken graag kennis met je!