Partners

OneWorldoneworld logo met link

OneWorld is de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid. Je vindt hier artikelen, blogs, dossiers, tips en nog veel meer over thema’s die te maken hebben met internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Ze noemen het zelf journalistiek voor rechtvaardigheid. Ze vinden dat de wereld eerlijker en duurzamer moet én kan. Daarom zetten zij journalistiek in om dichter bij deze wereld te komen. Ze geven ruimte aan gemarginaliseerde perspectieven en stemmen, zonder journalistieke basisprincipes overboord te gooien. 

Je kunt hier ook terecht voor vacatures op het gebied van mondiale samenwerking, mensenrechten en duurzaamheid.

Image
Greengiving

Greengiving

Greengiving is specialist in duurzame relatiegeschenken. Dankzij onze samenwerking met Greengiving kunnen we IBO op een zo groen mogelijke manier promoten.

Scalda

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie in Zeeland, met een breed aanbod aan opleidingen en cursussen. Leerlingen van technische opleidingen zetten zich met enige regelmaat in op verschillende bouw- en klusprojecten van IBO in het buitenland. 

Rudolf Steinercollege Rotterdam

Het Rudolf Steiner College in Rotterdam organiseert een 'eindreis' voor hun eindexamenleerlingen. Elk jaar gaat een klas naar Polen, waar ze een aantal dagen vrijwilligerswerk doen via IBO.

VISTA College

VISTA is een brede MBO-school in Zuid-Limburg. Vanaf 2022 werken VISTA en IBO samen om leerlingen van de zorgopleidingen ervaring in het buitenland op te laten doen bij één van de buitenlandse projectorganisaties. 

American School of The Hague

De American school of The Hague (ASH) is een internationale school in Wassenaar. ASH biedt leerlingen o.a. een mogelijkheid tot het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. 

Partners in Zorg

Partners in Zorg is een zorgorganisatie die psychische of psychosociale ondersteuning biedt aan jongeren van 18 - 30 jaar. Zij zijn ervan overtuigd dat iedereen iets te bieden heeft en versterken dit idee door met hun jongeren hulp te bieden aan andere jongeren - door vrijwilligerswerk in het buitenland te doen via IBO.

NKC

De Nederlandse Kampeerautoclub (NKC) is een vereniging voor camperaars. Zij bieden informatie, organiseren reizen en brengen mensen met een passie voor campers bij elkaar. Sinds enkele jaren organiseren NKC en IBO een groepsreis naar Moldavië, waar de reizigers zich als vrijwilliger inzetten voor de ouderen van Straseni.