Tijdens je project

Wanneer je op een project bent, verwachten wij dat je gedurende vijf dagen per week, zes tot acht uur per dag wilt werken. Het werk is afhankelijk van het project waarvoor je je hebt ingeschreven. Dit kunnen bouw-, ecologische- of sociale werkzaamheden zijn, of een combinatie van verschillende werkzaamheden. De werkzaamheden en de doelen van de projectorganisatie staan beschreven in de projectomschrijving.

Groepsgrootte

Wij streven ernaar om per project minimaal één Nederlandse vrijwilliger te werven. Afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen, kunnen er tot vier Nederlandse vrijwilligers naar hetzelfde project. De totale groepsgrootte verschilt per project. In de projectbeschrijving staat het maximaal aantal (internationale) vrijwilligers dat een project kan ontvangen. 

Ga je met een groep naar een project, dan wordt de (minimale en maximale) groepsgrootte met jullie afgesproken - dit staat los van bovenstaande projecten waar je als individuele vrijwilliger op in kunt schrijven. 

Accommodatie & maaltijden

De accommodatie verschilt per project. Soms slaap je op de projectlocatie zelf, soms in een dorp verderop. Je kunt terechtkomen in een slaapzaal, een tent of een éénpersoonskamer (en alles daar tussenin). In de projectbeschrijving staat hierover meer informatie.

Ook de maaltijden worden op elk project verschillend geregeld. Bij sommige projecten hoef je als vrijwilliger alleen maar aan te schuiven, andere organisaties geven de vrijwilligersgroep een budget voor boodschappen en een keuken om te koken.

(Technische) begeleiding

Het werk wordt begeleid door een lokale projectcoördinator. Voor vertrek krijg je alle benodigde contactgegevens toegestuurd.

Culturele uitwisseling

In welk kader je reis ook plaatsvindt: op alle projecten speelt culturele uitwisseling en contact met de plaatselijke bevolking een belangrijke rol. Misschien gaat niet alles zoals je het verwacht. De reis kan wat langer duren dan gepland, de werkzaamheden moeten misschien worden aangepast of de groep is anders dan je dacht. Het is in ieder geval belangrijk dat je je flexibel opstelt en openstaat voor de ervaring. Geniet van alles dat anders is en laat jezelf onderdompelen in een andere cultuur.

Delen van je ervaringen

Lijkt het je leuk om je ervaringen in het project te delen op onze social media? Wij delen daar graag live updates van de projecten, dus laat het vooral weten als je geïnteresseerd bent in het overnemen van ons Instagramaccount!


Verder naar weer thuis