IBO-jubileum-klusdag

Mei 2017: IBO-Nederland bestaat 60 jaar! Een mooi moment om een reünie te organiseren. Alleen wilden we niet zomaar een reünie; het moest natuurlijk wel écht een IBO-ervaring worden, met oude en nieuwe vrijwilligers én een klus voor een goed doel.

Vandaag zijn we met een grote groep vrijwilligers van alle leeftijden bij de Winckelsteegh in Nijmegen. Dit is een groot terrein waar mensen met ernstige, verstandelijke beperkingen wonen, werken, leren en leven. De grote groep wordt opgedeeld in kleinere 'klus'groepen. Onze klussen lopen uiteen van een bloementuintje aanleggen tot voorlezen en van nagels lakken tot de stallen schoonmaken. Een paar handige mannen repareren de bijzondere meermansfietsen, scholieren uit de buurt bezoeken de woongroepen als deel van hun maatschappelijke stage, een moeder en dochter geven de picknicktafel een schilderbeurt en een bestuurslid van IBO werkt zich in het zweet in de tuin. Het is een zonnige dag!

Image
jubileum klusdag Winckelsteegh

Na de lunchpauze wisselt iedereen van werk. De bewoners van de Winckelsteegh kunnen meedoen aan verschillende activiteiten, zoals lekker luisteren naar een voorleesverhaal, in de watten gelegd worden met een handmassage, muziek maken en luisteren of een rondje wandelen met een vrijwilliger over het prachtige, bosrijke terrein. Andere vrijwilligers zorgen nu dat de manege op het terrein helemaal wordt opgeruimd en schoongepoetst en dat de nieuwe bloementuin vandaag nog afkomt.

Image
jubileum klusdag Winckelsteegh tuin aanleggen

Aan het eind van de middag sluiten we af met een drankje en een toespraak van het IBO-bestuur. Iedereen kan met een voldaan gevoel terugkijken op een mooie, nuttige en heel gezellige dag.