Vakantie voor de kinderen van Brezovica

In het plaatsje Brezovica in Kroatië wonen zeventig meervoudig gehandicapte kinderen in een instelling van Caritas. De kinderen wonen in woongroepen en hebben hun eigen vaste begeleiding. Door het jaar heen gaan ze naar school en zijn er dagelijks activiteiten voor hen. Maar in de zomer is er een lange, lange vakantie.

Sommige kinderen kunnen in de vakantie naar familie, maar een groot deel blijft de hele zomer in de instelling. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. IBO wil daar graag aan bijdragen en werft daarom elk jaar een groep internationale vrijwilligers, die twee weken lang vakantieactiviteiten organiseren voor de kinderen van Brezovica. Zo gaan ze samen spelletjes doen, speurtochten uitzetten én oplossen, muziek maken, dansen, sporten, knutselen, schminken, een toneelstuk opzetten, een rondje wandelen, beestjes zoeken, takjes verzamelen en nog veel meer. De creativiteit van de vrijwilligers is onuitputtelijk.

In 2020 kon dit project jammer genoeg niet doorgaan door de coronapandemie. Hopelijk kunnen er in 2021 wel weer vrijwilligers naar Brezovica, want kijk toch eens hoe tof dat is!