Voor wie is IBO

Ben je een echte ‘handige Harrie’ (m/v), heb je groene vingers of ben je heel sociaal? Er is altijd een mooi project te vinden dat bij jouw talenten aansluit.

IBO is er voor iedereen die een mooie ervaring wil opdoen, de vakantie eens anders wil besteden, zich graag inzet voor een ander, nieuwsgierig is, de handen uit de mouwen wil steken, wil leren over andere gewoonten en gebruiken of graag een paar weken met een internationale groep optrekt. 

IBO is er voor individuele vrijwilligers en groepen. En IBO is er voor organisaties die de inzet van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Het werk van IBO wordt mogelijk gemaakt door onze donateurs.

Individuele vrijwilligers

Wil je deelnemen aan een internationaal vrijwilligersproject, dan kun je je via onze website inschrijven voor projecten die jou aanspreken. In ons projectenoverzicht vind je altijd de meest recente informatie. Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je eerst een projectvoorstel. Nadat je het voorstel hebt geaccepteerd, voorzien wij jou van een uitgebreid informatiepakket en nodigen we je uit voor één van de voorbereidingsbijeenkomsten. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Met leeftijdsgenoten

Soms is het fijn als er meer vrijwilligers zijn die ongeveer in dezelfde levensfase zitten als jij zelf. Daarom hebben we bij IBO een aantal projecten opengesteld voor mensen van bepaalde leeftijden. Bijvoorbeeld 16- en 17-jarigen, 18- tot 30-jarigen en 50+. Alle projecten waar 18+ bij staat, zijn voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Daar kun je dus mensen van alle leeftijden tegen het lijf lopen. Dat blijft toch ook leuk!

Op Maat

Soms komt het voor dat er geen geschikt project voor je in het projectoverzicht staat. De periode waarin het werk is gepland komt jou slecht uit, je wilt liever langer weg of het land waar jij heel graag naartoe wilt, staat niet in de lijst. Als dit zo is: neem contact met ons op! Wij kennen de projectorganisaties waar de mogelijkheden voor het ontvangen en inzetten van vrijwilligers flexibel zijn. In overleg met jou, zoeken we een project ‘op maat’.

Groepen

Wil je samen met je klas, je vriendengroep, je vereniging of je collega’s vrijwilligerswerk in het buitenland doen? Wij kennen projectorganisaties die jullie graag verwelkomen!


Projecten voor groepen zijn altijd ‘op maat’: in overleg met de groep gaan we op zoek naar een geschikt project. Daarom maken we graag eerst een vrijblijvende afspraak om de wensen en de mogelijkheden van de groep te inventariseren. Neem voor meer informatie graag contact op via info@ibo-nederland.org of bel het kantoor: 024-3226074.

Projectorganisaties

Heb je een mooi project waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken van IBO-vrijwilligers? Lees hier verder en vul een aanvraag in! 

Do you have a project that can use the help of IBO-volunteers? Please read here how to apply!

Donateurs

IBO-Nederland is een non-profitorganisatie en krijgt geen structurele financiering. De stichting kan het werk alleen voortzetten dankzij de giften van de mensen die IBO een warm hart toedragen. Wil je donateur worden? Klik hier voor meer informatie!

Aan de linkerkant vind je in het menu verschillende opties. Klik op hetgeen het beste bij je aansluit en je zult meer informatie vinden!

WIl je daarna nog iets weten? Bel of mail ons gerust!
Je kunt ook een afspraak maken om langs te komen voor overleg.