Individuele vrijwilligers

Vrijwilligerswerk in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Europa

Nieuwe mensen ontmoeten, je inzetten voor een goed doel en een land goed leren kennen. In een vrijwilligersproject via IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vrijwilligerswerk in het buitenland als je een tussenjaar hebt, maar ook gewoon in je vakantie.

 

Via IBO maak je kennis met kleinschalige organisaties in het buitenland, die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je echt van een andere cultuur.

 

IBO-Nederland steunt lokale projecten over de hele wereld: je kunt als vrijwilliger naar landen in Europa, Afrika, Zuid-Amerika en Azië. 

 

vrijwilligerswerk Afrika

Schommel, gebouwd door IBO-vrijwilligers, bij een organisatie voor kinderen met een handicap in Kameroen. De schommel helpt kinderen met en zonder handicap samen spelen. Zo verdwijnt langzaam het taboe op het hebben van een (zichtbare) beperking.

 

Internationale groep

Als je je inschrijft voor één van de projecten uit het projectoverzicht, kom je in een internationaal vrijwilligersproject terecht. Voor een paar weken steek je, samen met een groep internationale vrijwilligers, de handen uit de mouwen voor een lokale projectorganisatie. Je werkt en leeft samen met de groep en maakt zo intensief kennis met mensen uit allerlei verschillende landen en culturen.  

Voor de meeste projecten hoef je geen speciale vaardigheden te hebben. De werkzaamheden zijn geschikt voor iedereen die gezond van lijf en leden is. Het werk wordt begeleid door één of meerdere lokale professional(s). Worden er wel speciale vaardigheden gevraagd? Dan staat dat in de projectbeschrijving vermeld.

Je werkt vijf dagen in de week. In het weekend ben je vrij. Je kunt dan uitstapjes maken in de omgeving. Een unieke manier om je vakantie te besteden en je in te zetten voor een goed doel!

Wil je weten waar je vrijwilligerswerk kunt doen? Klik dan hier.

 

De meeste projecten zijn voor vrijwilligers van 18+. Enkele projecten zijn speciaal voor jongeren vanaf 14 jaar!

 

Vrijwilligerswerk Op Maat

Vrijwilligerswerk Op Maat is, het woord zegt het al, op maat voor de vrijwilliger. Dat betekent dat we samen met jou kijken op welke manier, wanneer en waar jij je als vrijwilliger wilt inzetten. We kijken naar jouw vaardigheden, wensen en mogelijkheden en leggen de verbinding tussen jou en de projectorganisatie waar ze jouw inzet goed kunnen gebruiken en waar ze de mogelijkheid hebben om jou, als individuele vrijwilliger, te begeleiden. 

 

Tussenjaar

Steeds meer scholieren en studenten nemen een tussenjaar voordat ze gaan (verder) studeren. Om je tussenjaar goed en nuttig in te vullen, kun je bijvoorbeeld een tijdje vrijwilligerswerk in het buitenland gaan doen. Via IBO kun je een kort vrijwilligersproject in het buitenland doen van enkele weken of een langer project Op Maat.

 

Heb je interesse in een project Op Maat? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je een andere vraag? Bel of mail ons dan ook. 

 

Je kunt ook een afspraak maken om langs te komen voor overleg.