Vrijwilligerswerk in het buitenland en corona

sep
17

Voor IBO is de coronapandemie een heftige tijd: de kernactiviteit van de organisatie is immers het organiseren van vrijwilligerswerk in het buitenland. Een groot deel van 'het buitenland' is nu echter niet bereikbaar en voor veel projectorganisaties was het bovendien moeilijk om te voldoen aan alle lokale en internationale maatregelen om de pandemie in toom te houden.

Gelukkig hebben we toch nog een paar vrijwilligersprojecten kunnen realiseren dit jaar. We delen graag hoe dat is gelukt!

  • De projecten die gelukt zijn, waren relatief dicht bij huis: we hebben vooral vrijwilligers naar Nederland, Duitsland en Frankrijk zien gaan deze zomer. Dat maakte het gemakkelijker om (zo nodig) terug te kunnen reizen. 
  • De afstandsregels werden zo goed mogelijk gevolgd. Soms werd er met mondmaskers op gewerkt en in sommige vrijwilligersgroepen werd afgesproken om de hele projectperiode in een 'bubbel' samen te leven. 
  • Per project is goed bekeken op welke manier voldaan kon worden aan de lokale maatregelen en dit is met de vrijwilligers besproken. Denk bijvoorbeeld aan zoveel mogelijk buiten werken, schoonmaken van werkmaterialen, buiten eten, voldoende slaapruimte, etc.

En we zijn blij te kunnen melden dat iedereen gezond is teruggekomen!

Lees hier hoe leuk het project in Wissembourg, Frankrijk was.

En bekijk hier de foto's van het toffe project in Hitzacker, Duitsland.

Zie jij het zelf ook wel zitten om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen? Voor 2021 zijn er nieuwe internationale projecten gepland! Kijk hier in het projectoverzicht voor meer informatie.

Hongarije vrijwilligerswerk(1).JPG