Duitsland: Werk mee aan een inclusieve samenleving in Mannheim

Project

In dit project ga je werken voor de vereniging Diakonische Hausgemeinschaften Mannheim e.V. Het doel van deze vereniging is het creëren en onderhouden van echt samenleven: ouderen met jongeren, mensen met en mensen zonder handicap, mensen uit binnen- en buitenland - in een sfeer van zorgen voor elkaar en leven met elkaar. 

 

Deze vereniging heeft de kans om een klein stukje te ontwikkelen in een groot project in Mannheim, waarin het voormalige militaire terrein Benjamin Franklin wordt omgebouwd tot een nieuwe woonwijk. Hier kun je lezen over het project voor het héle terrein.

 

Het project waar jij je bijdrage aan gaat leveren, is het verbouwen van twee voormalige barakken, met als doel huisvesting en werkruimtes creëren voor het samenleven in diversiteit. De bewoners komen hier via de Diakonische Hausgemeinschaft en zullen een mengelmoes zijn van gezinnen, alleenstaanden, jongeren, ouderen en mensen met en zonder beperking - afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Daarnaast werken ze samen met een initiatief voor kunstbevordering. Een aantal woon- en werkruimtes zullen speciaal voor kunstenaars worden gereserveerd.

 

project in Duitsland

 

Werk

In dit project kun je werkzaamheden verwachten als renovatiewerk, timmerwerk, schilderen en/of tuinaanleg. 

 

Verblijf

Je verblijft in appartementen die al (bijna) klaar zijn, maar nog niet bewoond. Er is wel water en elektriciteit en er is ook wat meubilair.

 

Mannen en vrouwen hebben aparte slaapruimtes, met bedden of matrassen. Neem wel je eigen slaapzak mee!

 

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je Mannheim en/of Heidelberg ontdekken - beide leuke steden om je tijd door te brengen. 

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het meeting point, de sportarena in Mannheim. Na inschrijving krijg je meer informatie over tijd en plaats. 

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.