Nederland: Begeleid een vakantieweek voor gezinnen met een minimum inkomen

Voor de meeste van deze vakantieweken is de bezetting inmiddels rond. We zijn nog wel op zoek naar mensen die als 'achtervang' willen staan - voor als er onverwacht een vrijwilliger uitvalt. Het is hierbij van belang dat je snel in kunt springen en je goed kunt handhaven in een al bestaande groep.  

 

Project

Steeds meer (jonge) gezinnen leven in armoede. De kinderen van deze gezinnen zien elke zomer hun vriendjes en vriendinnetjes op vakantie gaan, terwijl zij zelf thuis moeten blijven. Er is ook geen geld voor uitstapjes naar het zwembad of een pretpark. Dan is zes weken zomervakantie heel erg lang! En terug op school hebben zij geen mooi vakantieverhaal. 

 

In dit project ga je helpen een vakantieweek te organiseren voor deze gezinnen, waarin ontmoeting, ontspanning en verbinding centraal staan. De gezinnen die een week met elkaar op vakantie gaan, komen uit dezelfde gemeente, zodat zij ook na de vakantie contact kunnen houden. 

 

 

Wil jij als vrijwilliger aan de slag om deze gezinnen een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dan:

  • beschik je over inlevingsvermogen ten aanzien van de doelgroep,
  • ben je servicegericht,
  • sta je stevig in je schoenen,
  • en ben je flexibel

 

De vakantieweek duurt 8 dagen (7 nachten). Als vrijwilliger ben je er van vrijdag tot vrijdag aaneengesloten.

Er worden op twee locaties in Nederland meerdere vakantieweken georganiseerd waarbij jij als vrijwilliger kunt helpen. Rechts op deze pagina kun je onder 'projectdetails' een overzicht zien van alle weken.

 

Werk

Je kunt gaan werken als begeleider of animator. 

 

Als begeleider zorg je ervoor dat ouders en kinderen zich op hun gemak voelen en zich heerlijk vermaken. Samen met één of twee andere begeleiders organiseer je de maaltijden, die kant en klaar op de accommodatie worden geleverd, begeleid je bij uitstapjes en bied je een luisterend oor.

 

Als animator zorg jij ervoor dat de kinderen een fantastische week ervaren. Vol met leuke – door jou verzonnen – (creatieve) opdrachten en spelletjes. Neem hen mee op avontuur door de bossen. Laat ze knutselen met gevonden voorwerpen uit de natuur. Dans, lach en speel!

 

Accommodatie

Afhankelijk van de locatie (Vierhouten of Ommen) is dit een bungalow of een groepshuis. 

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

De projectorganisatie wil graag met je kennismaken. Na inschrijving ontvang je een aanmeldformulier, waarin onder andere wordt gevraagd naar jouw ervaring en je motivatie om dit vrijwilligerswerk te gaan doen. De projectcoördinator neemt contact met je op om persoonlijk kennis te maken en af te stemmen op welke locatie en werkzaamheden jij het best kunt worden ingezet.

 

Op 21 maart is een algemene kennismaking en introductiedag gepland, met uitgebreide informatie voor vrijwilligers.

 

Van 3 t/m 5 april is er een voorbereidingsweekend voor alle vrijwilligers van alle weken. Dit trainingsweekend duurt van vrijdag 17.00 uur tot zondag 13.00 uur. 

 

  • Inschrijfkosten IBO: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 0,-


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.