Afrika

Doe je mee aan een vrijwilligersproject in Afrika? Via IBO kun je in verschillende Afrikaanse landen vrijwilligerswerk doen. Er zijn regelmatig projecten in Noord-Afrika, West-Afrika en Oost-Afrika waar ze jouw vrijwillige inzet goed kunnen gebruiken. 

Je kunt als vrijwilliger in Afrika vooral aan de slag bij bouwprojecten en sociale projecten. Bij een bouwproject in Afrika ga je bijvoorbeeld een wateropslag bouwen, sanitair aanleggen of de muren van een nieuw klaslokaal metselen. Bij het vrijwilligerswerk in Afrika wordt meestal een combinatie gemaakt van bouwwerk met ecologische of sociale activiteiten - je organiseert een sportdag voor de schoolkinderen, zet een actie op om afval op te ruimen of helpt mee bij voorlichtingscampagnes. Genoeg te doen en te leren bij jouw vrijwilligerswerk in Afrika!

IBO organiseert internationale vrijwilligersprojecten in Afrika meestal in de zomermaanden, zodat je ook als student tijd hebt voor vrijwilligerswerk in Afrika. Deze projecten hebben een vaste begin- en einddatum, zodat je samen met een groep internationale vrijwilligers tegelijk een klus kunt opknappen. Ga je liever buiten de schoolvakanties? Ook dan ben je van harte welkom. Bij verschillende projectorganisaties zijn projecten voor groepen en Op Maat mogelijk. Via het netwerk van IBO kun je bijvoorbeeld naar projecten in Kenia, Ghana, Uganda, Tanzania, Togo, Marokko, Senegal, Gambia of Zuid-Afrika.

Zie jij vrijwilligerswerk in Afrika ook wel zitten? Kijk voor het actuele aanbod hieronder in de projectlijst, zoek een project op de kaart of neem contact op met IBO voor een project op maat.