Help een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie in Italië (gratis project voor jongeren 18-30 jaar)

Dit project is populair: er is nog maar 1 plekje beschikbaar. Wil je meedoen? Schrijf je dan zo spoedig mogelijk in!

 

Overseas is een NGO die zich richt op kleine projecten om hulp te bieden aan mensen 'overseas' (in het buitenland). Concreet steunen ze verschillende projecten in bv. Brazilië, Kenia, Sierra Leone en Palestina. Overseas zelf is gevestigd in Spilamberto. Hun centrum heeft heel wat renovatiewerk nodig - en ook met de projecten waarmee ze fondsen inzamelen kunnen zij hulp gebruiken van (internationale) vrijwilligers; bijvoorbeeld met hun eigen kringloopwinkel.

Vrijwilligerswerk

Je gaat hier met een internationale groep van jonge vrijwilligers aan de slag: schilderen, meubels maken of opknappen, reparaties uitvoeren e.d. Alles staat in het teken van recycling en upcycling - gebruikte goederen krijgen een nieuw jasje en worden verkocht voor het goede doel.

Verblijf

Je verblijft op de projectlocatie bij Casa Overseas. Bedden of matrassen zijn beschikbaar. Je neemt wel zelf beddengoed of een slaapzak mee. De maaltijden bereid je samen.

Reis

Je reist naar het treinstation Castelfranco Emilia (Modena). Daar wordt je opgehaald.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

Dit project wordt gesubsidieerd vanuit het European Solidarity Corps. Dat betekent dat je als vrijwilliger géén deelnamekosten hoeft te betalen en dat je voorzien wordt van een klein bedrag aan zakgeld.

Aan IBO-Nederland betaal je €35,- inschrijfgeld /borgstelling. Na afloop van het project - bij voldoen aan alle subsidievoorwaarden - krijg je je inschrijfgeld /borgstelling terug.

De project- en organisatiekosten worden vergoed vanuit de subsidie. Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding. Let op: reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes zijn NIET inbegrepen.

Je reiskosten kunnen (deels) worden vergoed vanuit de subsidie. Je reis regel je zelf. De kosten worden achteraf vergoed - bij voldoen aan alle subsidievoorwaarden - tot een maximaal bedrag van €275,- voor een retourreis vanuit Nederland.

Voorwaarden voor subsidie

Voor verkrijgen van de subsidie is het van belang dat je tussen 18 en 30 jaar oud bent, de gehele projectperiode aanwezig bent en een projectverslag schrijft.

Na inschrijving ontvang je meer informatie over de subsidieregels en hoe je hieraan kunt voldoen.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.