Renoveer een centrum voor kansarme kinderen en jongeren in Kaspi

Het “Momavali Centrum voor Jeugd en Civiel Initiatief” werd in 2003 opgericht in Kaspi, een stad met 20.000 inwoners, ongeveer 50 km van de Georgische hoofdstad Tbilisi. Een van de belangrijkste speerpunten van de organisatie is het werken met kansarme kinderen en jongeren. Het centrum organiseert regelmatig sportieve, educatieve en culturele evenementen. In het najaar van 2015 begon de verbouwing van een leegstaand gebouw tot een kinderdagverblijf voor kinderen met een beperking. Het kinderdagverblijf voor ongeveer 20 kinderen is al in gebruik, maar het gebouw moet verder worden gemoderniseerd, aangepast voor gehandicapten en er moeten nieuwe kamers worden gecreëerd. Sinds 2016 ondersteunen de vrijwilligers van IBO actief bij de renovatie.

Vrijwilligerswerk

Dit jaar gaan de werkzaamheden aan een nieuw pand door, omdat het oude pand moest worden ontruimd. Het vrijwilligerswerk zal bestaan uit: schilder- en lakwerkzaamheden, timmerwerkzaamheden, schuurwerkzaamheden. 

Verblijf

De accommodatie van de vrijwilligers bevindt zich in het dagcentrum met aparte kamers voor mannen en vrouwen. De projectpartner verzorgt het ontbijt en in overleg zijn vegetarische maaltijden mogelijk. Er kan gebruik gemaakt worden van Internet via een W-LAN kabelverbinding, maar deze is helaas niet altijd betrouwbaar. Vrijwilligers worden verzocht om zelf werkkleding en handschoenen, veiligheidslaarzen en beddengoed mee te nemen.

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen in de vrije tijd de omgeving en omliggende plaatsen zoals Gori en de hoofdstad Tbilisi ontdekken. Bij interesse kan er een excursie met overnachting in een huis in de bergen gepland worden voor de vrijwilligers.

Reis

Vrijwilligers worden verzocht om zelf naar de luchthaven van Tbilisi te reizen (per vliegtuig of op een andere manier). Op basis van de aankomst van de vrijwilligers zal een ontmoetingsplek en tijd worden afgesproken. De vrijwilligers worden opgehaald door mensen van het project.

De reis naar je project regel je zelf. IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal. Je kan ook CO2 compenseren via IBO, door een donatie aan het bomenproject in Oeganda. Lees er hier meer over.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €179,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.