Europa

Zoek je vrijwilligerswerk in Italië, Frankrijk, Kroatië of een ander land in Europa? Dan ben je bij IBO aan het juiste adres! IBO organiseert jaarlijks ruim 70 vrijwilligersprojecten in het buitenland. Een groot deel van dit vrijwilligerswerk is in Europa. 

Je kunt als vrijwilliger in Europa aan de slag bij bouwprojecten, ecologische projecten of sociale projecten. Bij een bouwproject ga je bijvoorbeeld een cultureel centrum opknappen, een school schilderen of reparaties uitvoeren in een instelling voor mensen met een handicap. Doe je liever vrijwilligerswerk buiten? Dan kies je voor een ecologisch project. Je gaat dan bijvoorbeeld werken in een natuurgebied of helpt plastic opruimen op het strand. Ook sociaal vrijwilligerswerk is een goede keuze! Dan organiseer je bijvoorbeeld leuke vakantieactiviteiten voor kinderen met een handicap of besteed je aandacht aan ouderen in een tehuis. 

De meeste projecten in Europa zijn in de zomer, zodat er tijd is voor vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens je studie, maar je kunt vaak al vanaf april naar een vrijwilligersproject  ergens in Europa. Ben je niet (meer) gebonden aan schoolvakanties? Ook in september en oktober kun je vaak nog vrijwilligerswerk in Europa doen.

Zie jij vrijwilligerswerk in Europa ook wel zitten? Kijk voor het actuele aanbod van vrijwilligersprojecten in Europa hieronder in de projectlijst.

Zit jouw ideale vrijwilligersproject in Europa er niet tussen? Misschien is een project Op Maat iets voor jou. Je kunt ook met je schoolklas of andere groep vrijwilligerswerk in Europa doen. Neem gerust contact op met IBO om je wensen en mogelijkheden te bespreken.