IBO 65 jaar!

Dit jaar is IBO-Nederland precies 65 jaar oud en dat willen we vieren! Daarom organiseren we een jubileumdag op 10 september 2022. Iedereen die zich betrokken voelt bij IBO of juist wil kennismaken met onze organisatie, is van harte welkom.

Deze dag is bedoeld om het jubileum te vieren, elkaar te ontmoeten en samen te klussen voor een goed doel: de Winckelsteegh in Nijmegen. Op het terrein van de Winckelsteegh wonen mensen met ernstige verstandelijke beperkingen. Zij leven, leren en werken onder begeleiding van professionals, elk naar eigen kunnen. En het zal niemand verbazen: er is hier altijd iets te doen!

Klusdag

IBO wil haar jubileum benutten om zoveel mogelijk mensen in te zetten voor allerlei klussen en klusjes op het grote en bosrijke terrein, zoals bijvoorbeeld: groenonderhoud, de tuintjes bij de woongroepen verzorgen, schuurtjes opruimen, verrijdbare/verhoogde tuintjes maken, kleine reparaties uitvoeren of een gat graven voor plaatsing van een trampoline. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor sociale activiteiten bij de woongroepen, zoals voorlezen, wandelen, muziek maken of een heerlijke handmassage geven. De (begeleiders van de) woongroepen mogen zelf aangeven wat er nodig is - dus er kunnen nog veranderingen optreden in de werkzaamheden.

Image
Winckelsteegh samen wandelen

Dagindeling

We beginnen de dag met koffie/thee en iets lekkers. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met verschillende klussen - je kunt je ter plekke intekenen voor de klus(sen) van jouw keuze. IBO zorgt voor een lekkere lunch, waarna we weer verder gaan met klussen - je kunt dan iets nieuws gaan doen of juist je klus afmaken. Aan het einde van de middag is er tijd voor een drankje en een praatje.

Hieronder vind je het voorlopige programma.

10u45 inloop
11u00 welkomstwoord door de voorzitter van IBO
11u10 uitleg werkzaamheden en werkgroepjes maken
11u20 op naar de werkplaatsen
13u00 lunch
13u45 weer aan het werk
15u30 einde werkdag: alles opruimen, een drankje en dankwoord door de voorzitter
16u30 iedereen naar huis

Meedoen?

Laat het ons graag weten door je in te schrijven als deelnemer via deze link naar het inschrijfformulier. Je ontvangt dan t.z.t. alle benodigde informatie, zoals tijd, plaats en handige dingen om mee te nemen.

Deelname is gratis en iedereen die tijd en zin heeft om zich deze dag in te zetten voor het goede doel, is van harte welkom!

Rolstoeltuintjes

Een grote wens van de bewoners van de Winckelsteegh is dat de rolstoelgebruikers onder hen ook zelf kunnen tuinieren. Daarom willen we een aantal verhoogde tuintjes gaan bouwen. We hebben budget nodig om de materialen daarvoor te gaan aanschaffen, zoals hout, tuinaarde, plantjes en zaden, etc. Voor €250 kunnen we één complete tuin bouwen en we zouden er het liefst 7 maken. Draag jij hieraan bij? Delen wordt ook gewaardeerd! We zamelen in via Geef.nl.

Coronamaatregelen

We weten nu nog niet welke coronamaatregelen er op 10 september zullen zijn. Dit houden we natuurlijk in de gaten en we houden alle deelnemers persoonlijk op de hoogte.

Image
jubileumdag
Image
festival Inselsommer Duitsland