Klus mee aan een spiritueel centrum in Heiligenkreuz

Het Huis van de Stilte in Heiligenkreuz bij Graz werd in 1979 opgericht en wordt sinds het begin ondersteund door verschillende bouwkampen. Tegenwoordig is het een spiritueel centrum voor seminars en retraites en biedt het onderdak aan mensen die op zoek zijn naar een pauze in een rustige omgeving. Er worden ook zomerkampen voor jongeren georganiseerd. IBO steunt het project al geruime tijd. Zo werd de eetkamer gerenoveerd, werd het voorplein, de “Vredesplaats” en de kas opnieuw ingericht. In 2024 zal de renovatie doorgaan; er zullen dan allerlei klus-, renovatie- en reparatiewerkzaamheden nodig zijn.

Vrijwilligerswerk

Er zijn allerlei klussen waarbij de vrijwilligers kunnen helpen, waaronder: meehelpen bij grond- en tuinwerkzaamheden, sloopwerk en houtwerk, metaalwerk, kamerrenovatie. Er zal voor iedereen die meehelpt een passende activiteit in huis en/of tuin gevonden worden. Dit project is ook zeer geschikt voor 50+ vrijwilligers.

Verblijf

Vrijwilligers verblijven in gastenkamers in het huis zelf. Maaltijden (3x daags) worden direct in het huis verzorgt. Vrijwilligers worden verzocht om zelf werkkleding en handschoenen mee te brengen, alsmede veiligheidsschoenen. Daarnaast dienen deelnemers ook een slaapzak en beddengoed en handdoek mee te nemen. Goed om te weten: Het “Huis van de stilte” is letterlijk een plek van rust. De mensen waarderen hun stilte en hun geloof. In de projectperiodes vinden er “renovatieweken” van het huis plaats. Er zullen dus veel helpende handen zijn (niet alleen vanuit IBO), die samenwerken en het zal deze keer weinig stil zijn!

Vrije tijd

In de vrijetijd kunnen vrijwilligers een uitstapje maken naar Graz, wandelen in de omliggende natuur of mediteren en rust nemen (wanneer er niet wordt gewerkt). 

Reis

Vrijwilligers worden verzocht om zelf naar Graz te reizen. Er zijn 2 opties om hier te komen. Optie 1: Reis met de trein naar Wenen en neem de Flixbus (goedkoop) naar treinstation Graz. Dit duurt ongeveer 2,5 uur. Optie 2: Een vlucht boeken naar het vliegveld in Graz. Alle vrijwilligers worden opgehaald in Graz. 

De reis naar je project regel je zelf. IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal. Je kan ook CO2 compenseren via IBO, door een donatie aan het bomenproject in Oeganda. Lees er hier meer over.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €179,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.