Bouw klaslokalen in Oyugis en ondersteun de gemeenschap

Gedurende dit project bezoek je een maatschappelijke organisatie in de buurt van Oyugis in Kenia. Deze organisatie bevindt zich midden in de natuur en heeft als doel om samen te werken met de gemeenschap en er zo voor te zorgen dat zij beter kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat hun capaciteit vergroot wordt en armoede wordt aangepakt door middel van duurzame en realistische kleinschalige ontwikkelingsinitiatieven.

De organisatie focust op verschillende onderwerpen, zoals water en sanitaire voorzieningen, basisonderwijs, alternatieve manieren om energie op te wekken, gezondheidszorg, voedselzekerheid en het versterken van kansen voor jongeren en vrouwen.

Werk

Bij dit project moeten er drie klaslokalen gebouwd worden met lokale materialen en lokale vakmensen die ondersteund kunnen worden door vrijwilligers. De werkzaamheden kunnen bestaan uit:

  • Het produceren van stenen met lokale grond en water
  • Fundering aanleggen
  • Muren bouwen
  • Hout zagen voor de dakconstructie
  • Het aanbrengen van een dak op de lokalen
  • Schilderen van de klaslokalen
Image
Kenia

Daarnaast zijn er ook talloze andere mogelijkheden bij de organisatie voor vrijwilligerswerk. Er zijn zorgcentra, scholen voor speciaal onderwijs, training centra en voedselzekerheidsprojecten in de landbouwsector. Neem contact met ons op om samen te kijken naar alle mogelijkheden om je in te zetten in Kenia. 

Accommodatie

Er zijn basisvoorzieningen aanwezig in de accommodatie bij dit project. Er zijn bedden en matrassen met schoon beddengoed aanwezig. Er is een gemeenschappelijke keuken met stromend water beschikbaar. Er wordt voorzien in hulp bij het bereiden van maaltijden en de schoonmaak indien gewenst. Daarnaast is er een gasaansluiting zodat er gekookt kan worden.

Je wordt aangemoedigd om boodschappen te doen bij de lokale bevolking. Er is verse groente, vis uit het Victoriameer, fruit en nog veel meer beschikbaar.

Tot slot is er een gezondheidszorgcentrum op redelijke afstand van het project aanwezig.

Reis

Je verzorgt zelf de reis naar het Kisumu International Airport in Kisumu. Vanaf hier zul je worden opgehaald.

Naar dit project zul je hoogstwaarschijnlijk gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Kosten en inschrijving

Zo werkt een Project op Maat

Extra fondsenwerving voor dit project wordt zeer gewaardeerd!