Onderhoud een natuurschool voor kinderen en jongeren in Tipu

Het kleine dorpje Tipu ligt in het Soomaa National Park in Estland. Op de plek van de voormalige dorpsschool biedt de vereniging “Tipu Natuurschool” een gevarieerd milieu- en natuureducatieprogramma voor kinderen en jongeren. Het oude schoolgebouw wordt verbouwd en moet een uitstalraam worden voor ecologisch bouwen, energieproductie, energiebesparing en watergebruik. In 2010 werd naast het oude schoolgebouw een klein dorpshuis gebouwd dat dienst doet als seminariehuis.

Vrijwilligerswerk

Het vrijwilligerswerk zal bestaan uit timmer- en schilderwerk, grondwerk, kleiwerk en landschapsonderhoud. Voor het projectperiode van dit jaar staan ​​de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden in het oude schoolgebouw gepland, en ook onderhoudswerkzaamheden op het terrein en landschappelijke onderhoudswerkzaamheden aan de bosrijke Oksa-weide staan ​​op de agenda.

Verblijf

Het project hanteert zeer eenvoudige accommodatie in gemeenschappelijke tenten met een composttoilet, verwarmbare buitendouche, een rivier om in te zwemmen en gemeenschappelijke ruimtes in het dorpshuis. Er kan geen aparte accommodatie voor mannen en vrouwen worden geboden. De lunch wordt verzorgd, ontbijt en diner worden door de vrijwilligers zelf bereid. Er is een wasmachine aanwezig en internet. Vrijwilligera worden verzocht om zelf werkkleding, handschoenen en werkschoenen mee te nemen alsmede een slaapzak en slaapmat/luchtbed. 

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen in hun vrije tijd kanotochten maken, een heidewandeling maken, zwemmen, een kampvuur bouwen en een bezoek brengen aan de omliggende steden en dorpen, waaronder: Viljandi en Pärnu. 

Reis

Vrijwilligers worden opgehaald bij het Viljandi-busstation of de Kõpu-bushalte. Vanuit Tallin: neem de bus naar Viljandi of Kõpu (www.tpilet.ee). Vanuit Riga: neem de bus naar het centrale busstation. Neem vervolgens de bus naar Pärnu. In Pärnu neemt u de bus naar Kõpu (www.tpilet.ee).

De reis naar je project regel je zelf. IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal. Je kan ook CO2 compenseren via IBO, door een donatie aan het bomenproject in Oeganda. Lees er hier meer over.

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Je kan nu ook IBO-supporter worden, dan betaal je geen inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €179,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.