Veelgestelde vragen n.a.v. COVID-19

1. Hoe gaat IBO-Nederland om met de COVID-19-pandemie?

IBO-Nederland is pro-actief en volgt de de richtlijnen het RIVM en de WHO. Wij houden ook de richtlijnen per projectland in de gaten en houden contact met ons IBO-netwerk en de projectorganisaties over de laatste ontwikkelingen in de projectlanden. Wij communiceren veranderingen persoonlijk aan de betrokken vrijwilligers en geven algemene updates via de NIEUWS-pagina op onze website. 

 

2. Kan ik me inschrijven voor een project?

Ja, je kunt je inschrijven voor een project van onze website. Het is voor IBO en de projectorganisaties fijn om te weten dat je je als vrijwilliger wilt inzetten!

 

In tegenstelling tot normaal, hoef je nog niet direct deelnamekosten te betalen. Pas als we zeker weten dat jouw project door kan gaan, vragen we je om deze bijdrage te betalen. 

 

Ook vragen we je om nog te wachten met het boeken van een reis naar je projectland tot het zeker is dat een project daadwerkelijk door kan gaan. 

 

3. Kan ik contact opnemen met IBO voordat ik me inschrijf?

Ja, dat kan natuurlijk! IBO-Nederland is elke werkdag bereikbaar via mail: info@ibo-nederland.org of telefoon: 024-3226074. Aanvullend kun je IBO nu ook bereiken via WhatsApp: 06-22796132. 

 

Een bezoek aan het kantoor is helaas nu niet mogelijk. Wil je wel graag iemand zien? Maak dan gerust een afspraak om te skypen :)

 

4. Hoe zit het met de betaling van de projectkosten?

We vragen je om te wachten met het betalen van de projectkosten tot  zeker is dat het project door kan gaan. Daar krijg je na inschrijving vanzelf een berichtje over.

 

5. Kan ik wel naar het projectland toe reizen?

Sinds 15 juni zijn veel grenzen binnen de EU weer open. IBO houdt in de gaten wanneer er meer grenzen openen en past de projectenlijst op de website steeds aan aan de mogelijkheden.

 

In verband met de Covid-19 pandemie is het soms nog niet mogelijk om naar een projectland te reizen. Dit staat dan vermeld in de projectbeschrijving op de website. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

 

Je kunt je wel inschrijven voor elk project op de website. Als het t.z.t. niet mogelijk blijkt om naar je projectland te reizen, hoef je natuurlijk geen projectkosten te betalen. We overleggen dan met jou of je naar een ander project wilt of liever je inschrijving wilt annuleren. 

 

Let op: je bent, net als normaal, zelf verantwoordelijk voor het regelen van je reis. IBO-Nederland kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele problemen tijdens je reis. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kunnen we natuurlijk wel met je meedenken.

 

6. Hoe weet ik wat de situatie in mijn projectland is?

Je kunt kijken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen om te zien hoe de situatie is. IBO houdt de situatie per land ook in de gaten, o.a. via deze website, via contact met de IBO-organisaties in de rest van Europa en met de projectorganisaties.

 

Informatie over (de mogelijkheid van) internationaal luchtverkeer vind je hier op de website van IATA.

 

7. Hoe kan ik helpen?

Fijn dat je dat vraagt! 

 

Je hulp als vrijwilliger is nodig. De projecten zitten te springen om handjes. Het is geruststellend om te weten op wie we kunnen rekenen als de projecten wél door kunnen gaan. Daarom: schijf je in als vrijwilliger!