Fondsenwerving

IBO-Nederland wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen èn hulpbehoevende projecten steunen door de werving van vrijwilligers. Om meer mensen die kans te bieden en op die manier zoveel mogelijk vrijwilligers beschikbaar te hebben voor de projecten, houden wij de deelnamekosten zo laag mogelijk.

Dit is voor IBO alleen mogelijk als er via andere kanalen geld binnenkomt. Want het zou toch zonde zijn als de allerarmste projecten, die de hulp van vrijwilligers zo hard nodig hebben, maar niet of nauwelijks kunnen bijdragen aan huisvesting en eten voor de vrijwilligers, volgend jaar niet meer op het programma staan omdat IBO-Nederland de kosten niet kan dekken.

Daarom vragen wij iedereen die IBO-Nederland en de projecten een warm hart toedraagt om extra fondsen te werven. Dat kan natuurlijk door iedereen in je omgeving een kleine bijdrage te vragen. Of je organiseert een sponsoractie!

Inspiratie nodig? Een paar tips en voorbeelden

 • SHOP SHOP! Verzamel kleren die je zelf of je familie, vrienden, vriendinnen niet meer dragen, maar die nog wel goed zijn. Nodig iedereen uit, en verkoop aan elkaar je kleding voor een paar euro.
 • Podium! Organiseer een benefietconcert en vraag entree. Lokale bandjes doen het vaak erg goed. Of denk eens aan een avond vol gedichten, verhalen, toneel of workshops. Kijk rond in je kennissenkring en durf te vragen!
 • Houd je het graag wat simpeler? Verdien een extra centje als autowasser, zamel statiegeldflessen in, maai het gras van de buren of verzin een ander klusje waar je anderen blij mee maakt.
 • Eet voor het goede doel! Leef je uit in de keuken, nodig al je vrienden (en hun vrienden) uit en laat ze betalen voor een bordje spaghetti voor Italië, pannenkoeken voor Polen, groentesoep voor Georgië of iets anders lekkers.
 • Taart bakken voor het goede doel kan natuurlijk ook!
 • Verkoop spulletjes op de Koningsdag-vrijmarkt (of op Marktplaats :)
 • Ren je rot! Laat je sponsoren bij een hardloopwedstrijd. Ren je rot voor bijvoorbeeld Roemenië, of Kroatië, of Kosovo, of Moldavië, of....! (je kunt natuurlijk ook gaan roeien, zwemmen, hinkelen, wandelen, enz.)
 • Organiseer een spelletjes avond! En laat je gasten een paar euro entree betalen.


Digitaal doneren 
Wil je je sponsors liever niet contant laten betalen? Dan kun je ze met IDeal laten doneren via PIFWorld. 

 • Ga naar www.pifworld.com
 • Klik op Aan de slag
 • Kies Doneren - non profits
 • Zoek IBO en klik op IBO-Nederland

 

Verder wijst het zich vanzelf :)

 

Zelf storten
Je kunt natuurlijk ook zelf geld inzamelen en dit storten op de rekening van IBO-Nederland. NL65RABO 0137 80 5233 t.n.v. St. IBO-Nederland. 

 

Sponsorkliks

Heb je geen tijd om een sponsoractie op te zetten, maar wil je wel een extra financiële bijdrage leveren aan IBO-Nederland? Sponsor IBO-Nederland door via Sponsorkliks je online aankopen te doen! Dat kost jou helemaal niets. Voor meer informatie, klik hier.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

Op een andere manier geld aan IBO geven?

Word vaste donateur, laat iets na of schenk bij leven.

IBO-Nederland heeft een ANBI-status, waardoor schenken fiscaal aantrekkelijk kan zijn.

 


We vinden het leuk als je ons laat weten welke actie je onderneemt!


Fondsenwerving met een groep