Veelgestelde vragen n.a.v. COVID-19

1. Hoe gaat IBO-Nederland om met de COVID-19-pandemie?

IBO-Nederland is pro-actief en volgt de richtlijnen van het RIVM en de WHO. Wij houden ook de maatregelen per projectland in de gaten en houden contact met ons IBO-netwerk en de projectorganisaties over de laatste ontwikkelingen in de projectlanden. Wij communiceren veranderingen persoonlijk aan de betrokken vrijwilligers en geven algemene updates via de NIEUWS-pagina op onze website. 

2. Kan ik me inschrijven voor een project?

Ja, je kunt je inschrijven voor elk project van onze website. Het is voor IBO en de projectorganisaties fijn om te weten dat je je als vrijwilliger wilt inzetten!

We adviseren je wel om nog te wachten met het boeken van een reis naar je projectland tot het zeker is dat een project daadwerkelijk door kan gaan. 

3. Kan ik contact opnemen met IBO voordat ik me inschrijf?

Ja, dat kan natuurlijk! IBO-Nederland is elke werkdag bereikbaar via mail: info@ibo-nederland.org of telefoon: 024-3226074.

Wil je graag iemand zien? Maak dan gerust afspraak voor een video call of om langs te komen op kantoor.

4. Hoe zit het met de betaling van de projectkosten?

De kosten voor je project betaal je vooraf. Kan je project niet doorgaan, of kun je het niet bereiken, als gevolg van coronamaatregelen, dan overleggen we met je over de volgende stap: misschien kun je naar een ander project. Lukt dat niet, dan krijg je gewoon je deelnamekosten terug.

5. Kan ik wel naar het projectland toe reizen?

IBO houdt in de gaten welke landen toegankelijk zijn.

In verband met de Covid-19 pandemie is het nog niet altijd mogelijk om naar je projectland te reizen. Toch kun je je dan al wel inschrijven - wij weten dan dat je interesse hebt in dit specifieke project. We houden de ontwikkelingen in de gaten en houden je op de hoogte van de mogelijkheden.

Je kunt je inschrijven voor elk project op de website. Als het t.z.t. niet mogelijk blijkt om naar je projectland te reizen, hoef je natuurlijk geen projectkosten te betalen. We overleggen met jou of je naar een ander project wilt of liever je inschrijving wilt annuleren. 

Let op: je bent, net als normaal, zelf verantwoordelijk voor het regelen van je reis. IBO-Nederland kan niet aansprakelijk gesteld worden voor (eventuele problemen tijdens) je reis. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kunnen we natuurlijk wel met je meedenken.

6. Hoe weet ik wat de situatie in mijn projectland is?

Je kunt kijken op de website van het ministerie van buitenlandse zaken om te zien hoe de situatie is. IBO houdt de situatie per land ook in de gaten, o.a. via deze website en via contact met ons internationale netwerk en de projectorganisaties.

Informatie over (de mogelijkheid van) internationaal luchtverkeer vind je hier op de website van IATA.

7. Hoe kan ik helpen?

Fijn dat je dat vraagt! 

Je hulp als vrijwilliger is nodig in deze projecten. Het is fijn om te weten op wie we kunnen rekenen als de projecten wél doorgaan. Daarom: schrijf je in als vrijwilliger!