Tijdens je project

Wanneer je op een project bent, verwachten wij dat je gedurende vijf dagen per week, ongeveer acht uur per dag kunt werken. Het werk is afhankelijk van het project waarvoor je je hebt ingeschreven. Dit kunnen bouw-, ecologische- of sociale werkzaamheden zijn, of een combinatie van verschillende werkzaamheden. De werkzaamheden staan beschreven in de projectomschrijving.

De groepgrootte
Wij streven ernaar om per project minimaal één Nederlandse vrijwilliger te werven. De totale groepsgrootte verschilt per project. In de projectomschrijving staat het maximaal aantal internationale vrijwilligers dat een project kan ontvangen. Je krijgt voor vertrek altijd een deelnemerslijst toegestuurd waar de namen en contactgegevens van de Nederlandse vrijwilligers op staan vermeld.

 

Accomodatie & maaltijden
Je kan als vrijwilliger op verschillende manieren worden gehuisvest. Soms slaap je op het project zelf, soms in nabij gelegen gebouwen. Ook is het mogelijk dat je in een tent zult slapen. In dat laatste geval wordt je hiervan tijdig op de hoogte gesteld. Op de meeste projecten wordt er voor de groep gekookt.

 

(Technische) begeleiding
Begeleiding wordt verzorgd door een lokale projectcoördinator. Voor vertrek krijg je alle benodigde contactgegevens toegestuurd.

 

Culturele uitwisseling
In welk kader je reis ook plaatsvindt: op alle projecten speelt het aspect van culturele uitwisseling en contact met de plaatselijke bevolking een belangrijke rol. Misschien gaat niet alles zoals je het verwacht. De reis kan wat langer duren dan gepland, de werkzaamheden moeten misschien worden aangepast. Het is daarom belangrijk dat je flexibel bent ten opzichte van onvoorziene gebeurtenissen en open staat voor andere culturen en mensen. Dat is ook het leuke van vrijwilligerswerk doen: je gaat niet als ‘gewone toerist’ naar het buitenland, maar je wordt ondergedompeld in de plaatselijke cultuur, gewoonten en gebruiken.  


Verder naar weer thuis