Voor bedrijven

Onder ondernemers in Nederland is er steeds grotere tendens naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). IBO-Nederland is een maatschappelijke organisatie die gericht een brug wil slaan met het bedrijfsleven. Misschien een brug met jouw bedrijf? We zijn ervan overtuigd dat samenwerking voor beide partijen van meerwaarde is. Onze organisatie zet zich in om samen te kijken naar de mogelijkheden van sponsoring op het gebied van MVO. Deze samenwerking kan op verschillende gebieden en via verschillende concrete middelen tot stand komen.

 

Sponsoring IBO-Nederland is op zoek naar (structurele) sponsors. Passen we bij elkaar? 

 

Teambuilding. Je kunt met je collega’s deelnemen aan 'op maat' projecten. 

Hiervan zullen we verslag doen, bv op de website of in de nieuwsbrief. 

 

Website. We kunnen een bedrijfsnaam of -logo, vergezeld van een beknopte profielomschrijving op onze website vermelden.

 

Nieuwsbrief. IBO-Nederland geeft drie keer per jaar een nieuwsbrief uit, de Bouwberichten. De nieuwsbrief heeft een oplage van ruim 3000 exemplaren en wordt gestuurd naar donateurs onder wie veel particulieren, bedrijven en ex-vrijwilligers door heel Nederland. Een bedrijf kan in deze nieuwsbrief vermeld worden met een logo.

 

Drukwerken. Een bedrijf kan ook vermeld worden in andere drukwerken, zoals op flyers voor onze infodagen of in ons programmaboekje met een overzicht van al onze projecten. De oplage van zowel de flyers als de programmaboekjes is 1500 stuks per jaar.

 

Sponsoracties. We kunnen samen met je bedrijf een sponsoractie voor IBO-Nederland op touw zetten. Hierover kunnen we in de Bouwberichten een artikel schrijven. Ook kunnen we er via onze sociale netwerksites Twitter en Facebook aandacht aan besteden.

 

Fondsenwerving: We zijn dringend op zoek naar iemand die ons wil helpen bij het werven van fondsen.

 

Overig. Wilt je op een andere manier bijdragen? Dat kan. IBO-Nederland is altijd op zoek naar ‘handjes’, zoals mensen die bijv. teksten willen schrijven, onze drukwerken willen vormgeven, T-shirts willen sponsoren, of ons van juridisch- of bouwkundig advies willen voorzien, of…

 

Bouw mee!
Graag bekijken we samen hoe we onze samenwerking vorm kunnen geven. We staan open voor suggesties en ideeën. Indien je meer informatie wilt hebben, neem dan contact met ons op via info@ibo-nederland.org , of tel. 024 3226074
 

 

Teambuilding, een voorbeeld: Tien architecten in Kosovo
Door: Anouk Wilmering - De Jong Gortemaker Algra architecten
 

In de zomer van 2009 ben ik met de Internationale Bouworde naar het dorpje Tamri in Marokko geweest om daar, samen met 9 andere vrijwilligers, te helpen bij de bouw van een klaslokaal voor kinderen en volwassenen die niet kunnen lezen of schrijven. Ik vond het bijzonder om een korte tijd in een klein bergdorpje te leven en de bewoners te helpen met het opbouwen van een toekomst.

 

Geënthousiasmeerd door deze ervaring heb ik dit jaar aan de directie van het architectenbureau waar ik werk voorgesteld om met een groep collega’s een dergelijk project te ondernemen. De directie was gelijk enthousiast en wilde het project graag financieel ondersteunen. Begin augustus zijn we dan ook met tien collega’s richting het dorpje Arllat in Kosovo vertrokken om daar te helpen met het opknappen van de, tijdens de oorlog zwaar beschadigde, basisschool ‘Emin Duraku’. Het doel van de week was het opknappen van een lokaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. In ons enthousiasme hebben we besloten ook de ruimte naast het lokaal mee te pakken. We hebben alle wanden geverfd en, om deze op te vrolijken, dieren op de wanden geschilderd. Hiervoor hebben we in Nederland afbeeldingen van dieren uitvergroot, uitgeprint en uitgeknipt. De afbeeldingen hebben we vervolgens als mallen gebruikt. Daarnaast hebben we de stoeltjes, tafeltjes, kozijnen en het speelgoed gerepareerd, lampjes gemaakt en vloerbedekking op de vloer gelegd.

 

Hoewel het niet gepland was, konden wij het als bouwkundigen natuurlijk niet laten om degevel van het gebouw op sommige plekken aan te pakken. In de oorlog zijn grote gaten in de gevel geschoten, soms zelfs zo groot dat de hele buitenmuur weg was. De grootste gaten hebben we opgevuld met stenen die we in de omgeving gevonden hebben. Omdat we het leuk vonden om iets extra’s voor de kinderen te doen, hebben we naast het opknappen van de lokalen, ook een speeltoestel gemaakt met een speelhuisje en twee schommels. Goed om te zien dat, zodra het af was, de kinderen van het dorp op het toestel afstormden!

 

 

Na 8 dagen zat ons verblijf er op en zijn we, met ontzettend veel nieuwe indrukken, weer richting Nederland vertrokken. Voor ons was het een bijzondere ervaring en hopelijk hebben we de kinderen uit Arllat een stukje op weg geholpen.