Voor wie is IBO

IBO-Nederland is er voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor vaste groepen met eigen begeleiding en op enkele specifieke projecten is deelname al jonger mogelijk.

Ben je een echte ‘handige Harrie’, heb je groene vingers, of juist twee linker handen maar ben je heel sociaal; er is altijd een mooi project te vinden dat bij jouw wensen en verwachtingen aansluit.

Je kunt 2 manieren onderscheiden waarop je vrijwilligerswerk kunt doen:

  • of je schrijft je in als individuele vrijwilliger
  • of je neemt deel met een groep.


In principe kan iedereen die zich in wil zetten, zich als individuele vrijwilliger inschrijven, mits je voldoet aan de leeftijdseis (zie projectenoverzicht). Wil je graag samen met één of twee vrienden deelnemen aan een project? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan contact met ons op. Wij kunnen voor je navragen of het mogelijk is om met meerdere mensen, in een bepaalde periode, naar een project te gaan.

Voor IBO-Nederland is een groep een vaste club mensen (vanaf 4 personen), die via een gemeenschappelijke connectie samen naar een project gaan. In de praktijk zijn dit vaak bedrijven, scholen en groepen zoals bijvoorbeeld scouts of sportclubs.
Wil je je met een groep inschrijven? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Aan de linkerkant vind je in het menu verschillende opties. Klik op hetgeen het beste bij je aansluit en je zult meer informatie vinden!

WIl je daarna nog iets weten? Bel of mail ons gerust!
Je kunt ook een afspraak maken om langs te komen voor overleg.