Nederland: Organiseer een leuke vakantieweek voor vluchtelingen in Noord-Nederland

Project

Vakantie! Iets waar iedereen naar uitkijkt - even weg uit je dagelijkse leventje, de natuur in, uitstapjes maken, lekker ontspannen en plezier maken. Maar voor gezinnen die als vluchteling in Nederland zijn, zit dit er vaak niet in, terwijl het voor hen juist zo nodig is om het dagelijkse, vaak stressvolle, bestaan even te mogen vergeten. 

 

Stichting Sociale Groepsvakanties organiseert elke zomer een aantal vakantieweken voor moeders die met hun kinderen als vluchteling in Nederland zijn. Om deze weken mogelijk te maken, zijn vrijwilligers nodig. Geef jij deze kinderen en hun moeders een heerlijke, ontspannen vakantieweek vol leuke activiteiten?

 

vakantie voor vluchtelingen

 

Werk

De vakantieweken worden geheel georganiseerd door vrijwilligers. Als IBO-vrijwilliger sluit je je aan bij de (ervaren) vrijwilligers van Sociale Groepsvakanties en draai je mee in de organisatie. 

Je kunt je aanmelden voor verschillende taken, zoals:

  • coördinator
  • kok of kookploeg
  • activiteitenbegeleider volwassenen
  • activiteitenbegeleider kinderen

 

Verblijf

De vakanties zijn in Natuurvriendenhuizen van NIVON. Als vrijwilliger verblijf je daar ook. Er staat een bed voor je klaar (wel even zelf opmaken ;) en alle maaltijden regel je samen met de vrijwilligersgroep.

 

Voorbereiding

Van 28 t/m 30 mei neem je deel aan het voorbereidingsweekend. Als nieuwe vrijwilliger krijg je vrijdagavond en zaterdagochtend een introductie. Vanaf zaterdagmiddag komen alle vrijwilligers samen om de vakantieweken alvast met elkaar voor te bereiden. Zondagochtend zit je met de vrijwilligersgroep van jouw week samen om al concrete plannen te maken en taken te verdelen. 

 

Het voorbereidingsweekend is in het prachtig gelegen Hunehuis in Havelte.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je alleen €35,- inschrijfgeld aan IBO. Deelname is gratis.

 

Je krijgt:

  • accommodatie en maaltijden voor de projectduur,
  • gratis trainingsweekend, incl overnachtingen en maaltijden
  • gratis VOG-aanvraag
  • reiskostenvergoeding (reizen binnen Nederland)

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.