Oostenrijk: Help het Haus der Stille onderhouden

Project

Voor iedereen die graag eens stilte wil ervaren!

 

Het Haus der Stille is een spiritueel centrum waar iedereen welkom is die behoefte heeft aan rust, contemplatie en even stilstaan. In de hedendaagse hectiek is dit voor veel mensen een eerste levensbehoefte geworden. Mensen kunnen hier een tijdje te gast zijn en/of deelnemen aan een cursus. 

Het Haus der Stille bestaat sinds 1979. In de beginjaren zijn er enkele bouwprojecten van IBO geweest om te helpen met de opzet. 
 

In 2019 is gewerkt aan het rolstoeltoegankelijk maken van de Friedensplatz. 

In 2020 is het Haus der Stille langdurig gesloten geweest als gevolg van coronamaatregelen. In 2021 hoopt men weer volledig open te zijn.

 

vrijwilligerswerk Oostenrijk vakantie zomer 2020

 

Werkzaamheden

In deze periode is kluswerk gepland. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudsklussen. Dit kan zowel binnen - bv. vloeren repareren of muren een nieuwe schilderbeurt geven - als buitenonderhoud zijn, bv. aanleggen van paden of gevels opknappen. Wat het werk precies wordt, is nog niet bepaald. 

 

Vrije tijd

In het Haus der Stille is natuurlijk gelegenheid om zelf je rust te nemen en te mediteren. Heb je hier nog geen ervaring mee? Geen probleem - men helpt je graag. 

 

Heiligenkreuz ligt in de buurt van Graz, een leuke stad om te verkennen. Verder ben je in een prachtige omgeving. Neem je wandelschoenen mee en ga op pad!

 

Accommodatie

Je krijgt als vrijwilliger een eigen (evt. gedeelde) slaapkamer. Alle maaltijden worden verzorgd.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Graz. 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Liever met de trein of de bus dan met het vliegtuig.

 

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.