Duitsland: Help de jeugdhulpverlening van Annaberg-Buchholz aan een eigen plek

Project

De vereniging "HELP e.V.", gevestigd in het Saksische Ertsgebergte, onderhoudt verschillende sociale en jeugdwerkprojecten. De vereniging promoot en ondersteunt sociaal-pedagogische en sociaal-culturele projecten op het gebied van jeugd- en gezinshulp, die individuele hulp bieden bij het omgaan met het leven. Het helpt mensen die vanwege hun fysieke, mentale of psychische toestand afhankelijk zijn van de hulp van anderen.

 

 

 

De vereniging heeft behoefte aan eigen ruimte en is daarom bezig met het opzetten van een contactpunt in Annaberg-Buchholz om de projecten onder één dak samen te brengen in 'Haus Buchholz'. In de uitbreidingsfase worden dit jaar twee verdiepingen met kantoren en vergaderzalen gerenoveerd.

 

Werk
Je kunt denken aan klussen als schilderen, metselen, vloeren leggen, opruimen, reparaties uitvoeren, etc. 

 

Verblijf

Accommodatie in gehuurde appartementen. Aparte ruimtes voor vrouwelijke en mannelijke deelnemers zijn mogelijk. Als vrijwilliger help je bij het bereiden van maaltijden, er kan vegetarisch en veganistisch gekookt worden. Er is een wasmachine beschikbaar en internet via WLAN.

 

Vrije tijd

In de vrije uurtjes kun je in de buurt zwemmen en/of lokale jeugdcentra bezoeken. Ook zijn er allerlei kerkelijke groepen actief, die het leuk vinden als je interesse hebt in hun activiteiten. 

Steden in de buurt zijn Dresden, Leipzig en Chemnitz. Ook de Tsjechische grens is niet ver. 

Voor natuurliefhebbers is een uitstapje naar het Erzgebirge een must.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het treinstation Unterer Bahnhof Annaberg-Buchholz. Daar worden alle vrijwilligers op één moment opgehaald. Na inschrijving voor dit project ontvang je hierover meer informatie.

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga voor meer informatie over duurzaam reizen naar de website van Milieu Centraal.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.