Italië: Help het historisch erfgoed van Fiscaglia behouden

Project

In Fiscaglia, een gemeenschap van zeven kleine (en nog kleinere) dorpjes met in totaal ongeveer 8500 inwoners, is de nieuwe pastoor zich in 2019 beginnen in te zetten voor behoud, onderhoud en renovatie van historische en andere gebouwen, zodat ze weer bruikbaar, veilig en verwelkomend worden voor de gemeenschap. Het gaat bijvoorbeeld om een verzorgingstehuis voor ouderen, een klein wooncomplex voor mensen zonder dak, een wijkcentrum en de zeven kerken en andere heiligdommen van Fiscaglia. 

 

IBO-Italia, gevestigd in het nabijgelegen Ferrara, heeft ondersteuning aangeboden bij het opknappen en onderhouden van de verschillende gebouwen. In twee weken tijd ga je als vrijwilliger allerlei klussen opknappen in verschillende dorpskernen.

 

Werk

Je kunt denk aan klussen als: schoonmaken en opknappen van metselwerk, schuren, voegen, schilderen, tuinonderhoud rondom kerken, heggen snoeien en gras maaien.

 

Verblijf

Alle vrijwilligers worden ondergebracht in de pastorie van Cornacervina. Er staan twee kamers ter beschikking, met badkamer. 

 

De maaltijden worden in principe in de pastorie verzorgd. Er is ook een goede kans dat je te gast gevraagd wordt bij mensen uit het dorp.

 

Vrije tijd

Je bent niet ver van de Adriatische kust; een uitstapje naar het strand is goed mogelijk. Ook is er een zwembad in het dorp. 

Wil je in het weekend een stad verkennen? Je hebt keus uit Pomposa, Commaccio, Ferrara, Ravenna of, als je wat verder wilt reizen, Venetië. 

In de laatste week van augustus is in Ferrara het Busker Festival gepland. 

 

Reis

Je reist zelfstandig naar de bushalte van Ostellato. Daar wordt je opgehaald. Na inschrijving krijg je meer uitleg over de reis met OV.

 

Het is ook mogelijk om zelf met de auto naar het project te reizen. 

 

Kies je reis liefst zo milieuvriendelijk mogelijk!

 

Naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal