Armenië: Maak het kinderkamp bij Lake Sevan toegankelijk voor rolstoelen

Project

De stichting "Bari Mama" is een tehuis voor kinderen met een beperking (van welke aard dan ook). De organisatie neemt zowel kinderen als hun moeders op. In Bari Tnak, het huis van de organisatie, hebben moeders de kans om bij hun kinderen te wonen. Helaas worden (lang) niet alle kinderen door hun moeder vergezeld, om allerlei verschillende redenen. De vaste verzorgers nemen de ouderlijke taken dan over.

 

vrijwilligerswerk Armenië


"Bari Mama" organiseert jaarlijks een vakantiekamp, Bari Amar, waar de kinderen die in het tehuis wonen de mogelijkheid hebben om te kamperen aan het Sevanmeer. Het vakantiekamp is een welkome afwisseling van het dagelijkse leven.


In dit bouwproject zullen de vrijwilligers helpen de camp site toegankelijker te maken voor de kinderen. Ook zullen er onderkomens gebouwd worden in de vorm van containerhuizen, zodat het kamperen niet alleen aan tenten gebonden is.

 

Werk

Een groot deel van het werk zal bestaan uit egaliseren en het wegnemen van obstakels van het terrein. Daarnaast kun je betrokken worden bij het opbouwen en inrichten van de containerhuizen. Denk aan metselen, schilderen en/of tegelen. Reken op zwaar werk!

 

Verblijf

Accommodatie is op de projectlocatie: zeer eenvoudige accommodatie nabij het kampterrein. Neem zelf je beddengoed en slaapzak mee!

Aparte locaties voor mannen en vrouwen zijn mogelijk.

 

Ontbijt, lunch en diner worden door de projectorganisatie verzorgd.

 

Vrije tijd

Je kampeert aan een prachtig meer. Geniet ervan!

 

Reis

Je reis naar Yerevan. Alle vrijwilligers worden op één moment van het vliegveld opgehaald. Geef vooraf je aankomsttijd door aan IBO, zodat wij kunnen afstemmen met het project wanneer dit moment is.

 

Kies je reis liefst zo milieuvriendelijk mogelijk! Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.