Italië: Help hergebruik en upcycling van goederen mogelijk maken in Spilamberto

Project

"Overseas" is een vereniging in Spilamberto (provincie Modena), opgericht in 1971. Deze vereniging staat voor het ontwikkelen van 'global communities' op basis van samenwerking, hulp bieden, solidariteit en van elkaar leren. Vrijwilligerswerk en gebruik maken van gerecyclede materialen staan centraal in de levenswijze van de leden van deze vereniging. Kinderen en jongeren in nood krijgen hulp en ondersteuning. Een belangrijk onderdeel is educatie.

 

IBO-Italia steunt de vereniging en vraagt vrijwilligers om te helpen bij het renoveren van hun gebouw. Vanzelfsprekend zal dit zoveel mogelijk met gebruikte materialen worden uitgevoerd. Daarnaast zullen de vrijwilligers betrokken worden bij het uitvoeren van workshops en trainingen op het gebied van duurzaamheid, hergebruik, etc. 

 

werken in Italië

 

Werk

  • Inrichten, schoonmaken en schilderen van ruimtes in het gebouw
  • Sjouwen en plaatsen van meubilair
  • Geschonken goederen opknappen; upcycling!
  • Buiten-meubilair opknappen
  • Omgeving bewegwijzeren

 

Accommodatie
In het gebouw ‘Casa Overseas’. De vrijwilligers delen enkele kamers. Er zijn matrassen en (muskieten)netten beschikbaar. Wel zelf je beddengoed meenemen!

 

Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij hun eigen onderkomen schoonhouden en eigen maaltijden bereiden (bv. op toerbeurt).

 

Reis

Je reist zelf naar het treinstation Castelfranco Emilia, Modena. Daar wordt je opgehaald.

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk.

 

Als je gaat vliegen, realiseer je dan dat reizen met het vliegtuig erg belastend is voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.