Georgië: Help het jeugdcentrum van Kaspi rolstoeltoegankelijk maken

Project

De organisatie Momavali werkt voor kansarme jongeren in de stad Kaspi. Zij organiseren o.a. sportevenementen en culturele en educatieve activiteiten. Enkele jaren geleden is het initiatief ontstaan om in een leegstaand gebouw een opvang te maken voor kinderen met een handicap. De opvang is inmiddels in bedrijf, maar het gebouw is nog niet op alle fronten geschikt voor de doelgroep. Zo zijn nog niet alle ruimtes rolstoeltoegankelijk en is er in het algemeen te weinig binnenruimte.

Sinds 2016 ondersteunen vrijwilligers van IBO bij de uitbreiding van het centrum en wordt er steeds een stukje verbeterd aan het centrum. In 2020 worden de werkzaamheden voortgezet.

 

Werk

Dit is een project voor mensen die van klussen houden. Denk aan werk als beton storten, aanleggen van waterleidingen of verbouwen van ruimtes. Ook als je kunt sauzen en schilderen ben je zeer welkom!

 

Accommodatie

De accommodatie is in een of twee ruimtes in het dagverblijf. Alle maaltijden worden verzorgd en vegetarisch eten is mogelijk.

 

Vrije tijd

Kaspi zelf is een heel oud en interessant stadje met ongeveer 20.000 inwoners. Je kunt ook voor een stedentripje naar Gori (40 km) of Tbilisi (50 km). In de omgeving kun je heel mooi wandelen en in het weekend is het mogelijk om een trip naar de bergen met een overnachting te (laten) organiseren.

 

vrijwilligers werk in Georgië

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Tbilisi. Daar wordt je opgehaald. Plaats en tijd worden afgesproken n.a.v. de reisgegevens van alle vrijwilligers.

 

Kies je reis graag zo milieuvriendelijk mogelijk! 

 

Misschien ga je naar dit project vliegen. Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.