Albanië: Knap de kleuterschool in Dushk op

Project

De Kopeshti Shpresa (Hope Garden) kleuterschool in Dushk bestaat sinds 2002 en wordt gerund door de Albanese vereniging Varka en de Albanese staf ter plaatse. De kleuterschool is een aanspreekpunt voor kinderen uit arme gezinnen die anders de kleuterschool niet konden betalen en voor kinderen met bijzondere moeilijkheden. Inmiddels is deze kleuterschool in Dushk erg populair geworden, waardoor het gebouw al snel veel te klein werd.

 

 

Vrijwilligers van IBO hebben de afgelopen jaren meegewerkt aan de renovatie van de begane grond en de uitbreiding van het gebouw. Dit jaar wordt een tuinmuur afgebroken en weer (her)opgebouwd, worden kozijnen, trappen en leuningen geschilderd en worden voorbereidingen getroffen voor een verwarmingssysteem.

 

Werk

In dit project ga je metselen, pleisteren, schilderen, tuinieren en algemene renovatiewerkzaamheden doen.

 

Accommodatie

De accommodatie is in de kleuterschool, jullie slapen op matrassen. Het ontbijt wordt bereid door de vrijwilligers zelf, lunch en diner worden bereid door mensen van het project. Wasmachine is aanwezig.

 

Vrije tijd

Er is een (zwem)meer in de buurt. Verder kun je uitstapjes maken naar de zee of naar Durres - met Romeins amfitheater, archeologisch hoogstandje Apollonia of het mooie stadje Berat.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Durres, waar je op een (t.z.t.) afgesproken punt wordt opgehaald. 

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk!

 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.