Litouwen: Bouw de oude school van Aristava om tot jeugdhonk

Project

De vereniging Trinus in de gemeente Aristava werkt al zes jaar met jongeren met een moeilijke achtergrond. Samen met jongeren, jeugdwerkers en leerkrachten organiseert de vereniging diverse trainingen en sociaal overleg voor 'probleemklassen' op scholen; in de zomermaanden zijn ook vrijetijdsactiviteiten gepland. De vereniging is in het hele land actief. In Aristava heeft Trinus zich tot taak gesteld een oud schoolgebouw te renoveren dat zal worden gebruikt als jeugdcentrum "Trinus Troba".

 

werken in Litouwen

 

Werk

De vrijwilligersgroep werkt aan de voorbereiding van de gymzaal voor een latere renovatie, de aanleg van paden, constructie van tafels en banken en constructie van een rolstoeltoegankelijke ruimte. Denk concreet aan sloopwerk, timmerwerk, schilderwerk en landschapsonderhoud.

 

Accommodatie

Accommodatie in een jeugdcentrum met bedden of matrassen. Keuken en badkamer zijn aanwezig. Aparte accommodatie voor mannen en vrouwen is mogelijk. De vrijwilligers bereiden hun eigen ontbijt en diner, lunch wordt verzorgd door het project. Vegetarisch eten is mogelijk. Wasmachine is niet beschikbaar, toegang tot internet is mogelijk.

 

vrijwilligersproject Litouwen

 

Vrije tijd

Zwemmen in het meer, wandelen, vissen, bezienswaardigheden bezoeken in de stad Kedainiai (10 km). 

 

Reis

Je organiseert zelf je reis naar (het vliegveld van) Kaunas. Daar worden alle vrijwilligers tegelijkertijd opgehaald. Geef je reisgegevens aan IBO door, zodat we de tijd kunnen afstemmen met het project. 

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.

 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.