Hongarije: Bouw mee aan een duurzame en creatieve gemeenschap in Domony

Project

Dombfalva is een vereniging van mensen die milieubescherming en alternatief bouwen hoog in het vaandel hebben staan. De vereniging is opgericht in 2004 en wil een gemeenschap vormen van creatieve, culturele en ambachtelijk geschoolde mensen. De vereniging bouwt op een duurzame manier aan de gemeenschap en organiseert kunst- en culturele evenementen en ontmoetingen in een kleine vallei in het Gödöllöer-gebergte, ongeveer 45 km van Boedapest. 

Werk

Als vrijwilliger ga je helpen bij de bouw. Denk aan werk als: constructie van funderingen, aanleg van waterleidingen, constructie van gevlochten muren, dakisolatie, creëren van strobalenhuizen, aarden vloer maken, algemene renovatiewerkzaamheden.

 

werken in Hongarije

 

Accommodatie

Accommodatie in het project, op een boerderij. Aparte accommodatie voor mannen en vrouwen is mogelijk. Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd door het project. W-Lan en een wasmachine zijn aanwezig.

 

Vrije tijd

In de vrije uurtjes kun je zwemmen in het nabijgelegen meer, wandelen, paardrijden of excursies maken naar Boedapest of het kasteel Gödöllö.

 

Bijzonderheden

Let bij dit project op je toiletartikelen: ze moeten absoluut biologisch afbreekbaar zijn, anders mag je ze niet gebruiken. 

 

vrijwilligersproject Hongarije

 

Reis

Je organiseert zelf je reis naar Hongarije. Alle vrijwilligers worden tegelijkertijd opgehaald bij het treinstation Domonyvölgy. Geef je reisgegevens aan IBO door voor afstemming met het project hoe laat dit zal zijn.

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.

 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.