Italië: Help het klooster van Fontanellato restaureren

Project

Ben je benieuwd hoe het leven in een internationaal klooster in Italië is? Ga dan als vrijwilliger naar dit project en ontdek het!

 

Dit project is ontstaan uit de samenwerking van IBO-Italia met de congregatie van de zusters van Maria Stella Matutina, een religieuze gemeenschap van twintig zusters uit tien verschillende landen. De zusters bewonen sinds 2016 het oude Domenicaanse klooster uit de 16e eeuw in Fontanellato.

 

vrijwilligerswerk in Italië

 

Een deel van de dag van de zusters is toegewijd aan bescheiden en kwalitatief werk. De dimensie van het werk neemt een belangrijke plaats in in de gemeenschap, naast gebed en studie.


Het klooster heeft veel restauratiewerk nodig. Er is al veel gedaan en er is nog veel meer te doen!

 

Werk

Een deel van het klooster en de bijgebouwen is nog helemaal niet gerestaureerd. De vrijwilligers gaan aan de slag met algemeen renovatiewerk: schoonmaken, stucwerk, schilderen en mogelijk ook bestrating. Het grote, parkachtige terrein dat bij het klooster hoort, heeft ook onderhoud nodig. 

 

Verblijf

De vrijwilligers krijgen beschikking over ruimte in het klooster-pension, waar in verschillende slaapkamers, badkamers en een keuken beschikbaar zijn. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers en andere gasten zul je al dan niet een kamer delen. 

 

Lunch wordt voor de vrijwilligers verzorgd in de refter. Ontbijt en avondeten regel je onderling met de vrijwilligersgroep, bijvoorbeeld met een corveerooster. 

 

Vrije tijd

Het klooster ligt in het centrum van het stadje, dicht bij het heiligdom van de Madonna del Rosario en bij Rocca San Vitale. Fontanellato is een mooi stadje met een historisch centrum, leuke plekken om te eten en een zwembad. Parma is slechts 25 km ver en ook leuk om te bezoeken! Verder kun je naar Bologna voor een dagje uit of ga je na het werk zwemmen in La Spezia.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het treinstation van Fidenza. Daar wordt je opgehaald.

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.

 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal