Duitsland: Leven zonder drempels in Krautheim

Project

Sinds 1955 behartigt de organisatie: “Bundesverband Selbsthilfe Körperbehinderter” (BSK) de belangen van mensen met een beperking. Het doel is om een zo autonoom mogelijk leven te leiden in een wereld zonder drempels. De non-profit organisatie is gevestigd in Krautheim, met enkele appartementen en werkplaatsen. Sinds enkele jaren helpen IBO-vrijwilligers jaarlijks met verschillende werkzaamheden in Krautheim. 

 

 

Werk

In dit project is er altijd reparatie- en opknapwerk te doen aan verschillende gebouwen. Denk aan schilderen, behangen, plamuren, etc. Daarnaast kun je denken aan tuinonderhoud. Het gaat erom een fijne en toegankelijke (woon)omgeving te creëren en behouden.

 

Accommodatie

Er is (slaap)ruimte bij de BSK in kamers voor één of twee personen. Alle maaltijden worden verzorgd (vegetarisch eten is mogelijk). 

 

Vrije tijd

Krautheim heeft een burcht die je kunt bezoeken. In de buurt zijn gezellige stadjes zoals Rothenburg ob der Tauber, Bad Mergentheim (met wildpark) en Schöntal (met klooster). Je kunt in de buurt leuk wandelen of fietsen. Het riviertje de Jagst stroomt door Krautheim: goed voor een verfrissende duik (als de zomer niet al te droog is).

 

 

Reis

Je reist naar het treinstation Bad Mergentheim. Daar neem je de bus naar Krautheim, waar je aan de bushalte wordt opgehaald. 

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.