Duitsland: Bouw mee aan de dorpsgemeenschap Hitzacker VOL

Project

In het kleine eilandstadje Hitzacker aan de Elbe in Wendland wordt een intercultureel generatiedorp voor 300 inwoners gecreëerd. Jong en oud, gezinnen, alleenstaande ouders, alleenstaanden, inwoners en immigranten van over de hele wereld willen samen een dorpsgemeenschap bouwen, waarin ze samenleven en elkaar ondersteunen. Er worden appartementen gebouwd en een gemeenschapshuis met een cafetaria opgezet. Ook worden bedrijfsruimten gecreëerd, zodat mensen kunnen werken. Het wordt een plek om samen te leven en te werken - ecologisch, sociaal en democratisch - een model van vreedzame coëxistentie van culturen en generaties op het platteland. 

 

Dit project is een samenwerking tussen Hitzacker / Dorf eG en de Duitse IBO.

 

vrijwilligerswerk in het buitenland Duitsland Europa

 

Werk

Er zijn verschillende bouwwerkzaamheden te doen. Er wordt voornamelijk gebouwd met hout en klei/leem. Je kunt ook ingezet worden bij het isoleren van gebouwen. 

 

Accommodatie

Je slaapt in een houten yurt of caravan. Als er veel vrijwilligers zijn en het weer goed is, misschien ook in tenten. Bij slecht weer kun je ook worden ondergebracht in één van de (kale) huizen. Neem zelf je slaapzak mee!

 

Er wordt voornamelijk vegetarisch en/of veganistisch gegeten.

Er is een wasmachine en internet is via WLAN beschikbaar.

 

Vrije tijd

Er zijn regelmatig culturele evenementen in het Kulturbahnhof - muziek, theater, kampvuur en barbecue-avond. Je kunt gaan zwemmen (rivier of zwembad) of wandelen bij de Elbe (afstand 2,5 km) of de oude stad van Hitzacker bezoeken. Er zijn een paar fietsen beschikbaar voor de vrijwilligers.

 

vrijwilligerswerk Duitsland Europa

 

Reis

Per trein naar het station van Hitzacker. Daar wordt de groep vrijwilligers op één moment opgehaald. 

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.