Togo: Bouw een school voor Sichem

Project

Sichem is een landelijk centrum op 25 km ten noordoosten van Lomé. Het werd opgericht door een aantal jonge werklozen in 1990 als een boerderij, met als doel de levensomstandigheden van de mensen in het gebied te verbeteren. Nu is het centrum actief in meer dan 15 dorpen op verschillende gebieden: gemeenschapsontwikkeling, verbetering van de landbouw, versterking van onderwijs en opleiding (scholen bouwen, bibliotheken opzetten, etc.). Ondertussen geeft Sichem ook training aan jongeren of jongvolwassenen op de bouwafdeling en in een naaiatelier.

 

Werk

In dit project ga je als vrijwilliger helpen met het (verder) bouwen van een school in één van de gemeenschappen waar Sichem actief is. Denk aan werkzaamheden als graven, metselen, een dak leggen, etc. 

 

Accommodatie

De vrijwilligersgroep wordt ondergebracht in een slaapzaal (dorm). Eten wordt klaargemaakt door een lokaal ingehuurde kok. 

 

Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

De Vlaamse Bouworde regelt voor de (Vlaamse) vrijwilligers de reis. Bij tijdige inschrijving, kunnen zij meestal ook voor de Nederlandse vrijwilligers de reis organiseren. Na inschrijving voor dit project, zullen we dit met je overleggen. 

 

Je kunt natuurlijk ook zelf je reis regelen. Zorg er dan voor dat je (ongeveer) tegelijk met de andere vrijwilligers aankomt op het meeting point. Vraag hierover meer informatie van IBO voordat je je vlucht boekt.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €445,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.