Italië: Werk mee aan het behoud van de Cinque Terre (voor 14 - 17 jaar)

Project

IBO-Italia en de de culturele vereniging Tu Quoque werken sinds 2013 samen om het unieke landschap van de Cinque Terre te beschermen en onderhouden. 

 

Sinds 2011 zijn grote delen van de Cinque Terre meerdere keren getroffen door aardverschuivingen en overstromingen. Verschillende boeren hebben in die tijd hun land opgegeven en hebben de regio verlaten. Enkele van deze gronden zijn aan de vereniging Tu Quoque geschonken. Deze vereniging heeft als doel de historie en het traditionele agrarische gebruik van de Cinque Terre te conserveren. Het typische terrassenlandschap van de Cinque Terre is cultureel erfgoed dat van groot belang is voor de regio. 

 

vrijwilligersproject Italië Cinque Terre

 

Werk

Als vrijwilliger ga je samenwerken met lokale professionals die de dry stone wall techniek beheersen. Je gaat deze techniek leren en kunt in de loop van het project eerst materiaal juist sorteren en daarna meebouwen.

 

Let op: In verband met de (verwachte) hitte, zijn de werkuren tussen 6 en 12 uur 's ochtends gepland en van 17 tot 19 uur. 

 


Accommodatie

De vrijwilligers verblijven in het klooster van Reggio-Vernazza. Dit ligt hoog! Je kunt via een ezelpad in 25 minuten naar het dorp Vernazza beneden in het dal lopen (zorg dat je goede schoenen bij je hebt). (Terug) omhoog is er overdag een bus.

 

In het klooster zijn een eetzaal, keuken en verschillende slaapkamers en sanitair beschikbaar voor de vrijwilligers. Je zorgt met de vrijwilligersgroep om beurten voor de maaltijden en corveetaken. Op die dag ga je niet met de groep aan het werk en kun je ook in de kloostertuin werken.

De accommodatie wordt vrijwel geheel beheerd door (elkaar afwisselende) vrijwilligersgroepen. Bij vertrek laat je het achter zoals je het zelf zou willen aantreffen. 

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Vernazza, waar je wordt opgehaald bij het meeting point, centraal in het dorp. Vernazza heeft een treinstation. Je kunt ook met de auto reizen. 

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk!

 

Kosten en inschrijven

Deze projectperiode is speciaal voor vrijwilligers van 14 - 17 jaar. Wij hebben 2 plekken gereserveerd voor Nederlandse deelnemers. Wil je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

 

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €209,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.