IJsland: Help erosie tegengaan VOL

Er zijn voldoende vrijwilligers gevonden voor dit project. Je kunt je niet meer inschrijven. Kijk graag in het projectoverzicht of je een ander mooi project kunt vinden!

 

Project

De Belgische Bouworde en de IJslandse organisatie Seeds werken samen om de herbegroeiing van de geërodeerde bodem in het zuidwesten van IJsland tot stand te brengen. Met deze beplanting willen ze de erosie stoppen en het eco-systeem terug versterken. Er wordt alleen vegetatie geplant die er altijd heeft gegroeid. 

 

De vrijwilligersgroep wordt ingezet op verschillende plaatsen rond Kleifarvatn.

 

werkvakantie in IJsland

 

Werk

Herbeplanting, vooral door gebruik te maken van organisch materiaal (bomen en planten), inclusief graafwerk, bemesting etc. en verwijderen van oude hekken.

Let op: het werk kan zwaar zijn, maar is heel hard nodig.

 

Accommodatie

De vrijwilligers zullen verblijven in een school. Seeds zorgt voor matrassen, je zal wel zelf voor een slaapzak moeten zorgen. Je kan gratis gebruiken maken van het plaatselijk zwembad. Je zal zelf de maaltijden bereiden.

 

Vrije tijd

IJsland is een prachtig land aan de rand van de poolcirkel en staat bekend om zijn geisers, vulkanen, watervallen, papegaaiduikers, enorme gletsjers en het noorderlicht. 

De mensen van Seeds kunnen de vrijwilligers adviseren over het invullen van de vrije tijd.

 

Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

De Belgische Bouworde regelt voor de Vlaamse vrijwilligers de reis. Bij tijdige inschrijving, kunnen zij meestal ook voor de Nederlandse vrijwilligers de reis organiseren. Na inschrijving voor dit project, zullen we dit met je overleggen. 

 

De vlucht gaat naar Reykjavik, waar de vrijwilligers worden opgehaald aan de luchthaven.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €475,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.