Nepal: Help bouwen voor de lokale spaar-coöperatie in Japhe

Project

In 2009 is in Japhe de Janasramik Saving and Credit Co-operative opgericht door en voor mensen die te arm zijn om een bankrekening te (mogen) openen. Nu, 10 jaar later, heeft deze co-op 842 actieve leden, merendeels vrouwen. Zij leggen maandelijks een klein bedrag in (sparen) en de co-op verleent op aanvraag krediet aan haar leden om bijvoorbeeld te investeren in een eigen onderneming. Het is één van de 36000 dergelijke co-ops van Nepal, die door de overheid wel erkend zijn, maar geen steun ontvangen. 

 

Voor de co-op in Japhe werken 2 stafmedewerkers, die worden ondersteund door 9 uitvoerende vrijwilligers. Zij werken nu nog vanuit hun eigen huis en hebben behoefte aan een kantoor en een plek waar de leden bij elkaar kunnen komen. De meeting hall die ze in gedachten hebben, zal ook voor de rest van de gemeenschap beschikbaar gemaakt worden voor activiteiten.

 

De co-op wil voor dit doel een stuk land aankopen en heeft de Internationale Bouworde gevraagd om te helpen met het realiseren van de bouw.

 

Werk

Het land zal eerst geëgaliseerd moeten worden. Vervolgens zal de fundering gemaakt worden en daarna kan gestart worden met bouwen. 

 

vrijwilligerswerk in Nepal

 

Accommodatie

Het verblijf is in gastgezinnen in Japhe. Het is nodig om zelf een slaapzak mee te brengen.

Alle maaltijden tijdens het verblijf in Japhe worden verzorgd (home cooking). Er zijn ook een paar dagen in Kathmandu voorzien. De maaltijden in Kathmandu zijn niet inbegrepen. 

 

Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Je vliegt op Kathmandu.

 

De Vlaamse Bouworde regelt voor de (Vlaamse) vrijwilligers de reis. Bij tijdige inschrijving, kunnen zij meestal ook voor de Nederlandse vrijwilligers de reis organiseren. Na inschrijving voor dit project, zullen we dit met je overleggen. 

 

Je kunt natuurlijk ook zelf je reis regelen. Het is dan van belang om vooraf met ons te overleggen wanneer je aankomt. Er wordt één ophaalmoment georganiseerd voor de vrijwilligersgroep.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €575,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.