Marokko: Bouw mee aan bereikbaar onderwijs voor vrouwen

Project

In het Berberdorp Imoulasse hebben de meeste vrouwen nooit de kans gehad om naar school te gaan. Er is inmiddels wel een educatief centrum waar vrouwen (en meisjes) kunnen leren lezen en schrijven en waar workshops en trainingen gegeven (kunnen) worden. Het doel is om de vrouwen de kans te bieden om (economisch) onafhankelijker te kunnen worden van de mannen.

 

De vrijwilligers gaan helpen bij het onderhoud van gebouwen hiervoor. 

 

Daarnaast zijn veel wegen en paden in het dorp in slechte conditie. De groep vrijwilligers gaat ook helpen om deze te verbeteren.

 

Als vrijwilligersgroep leef en werk je samen met de plaatselijke bevolking. Naast de bouw- en kluswerkzaamheden, wordt het ook erg gewaardeerd als je  activiteiten wilt te organiseren met en voor de kinderen van het dorp.

 

vrijwilliger Marokko Noord-Afrika

 

Werk

Het werk is divers. Je kunt denken aan muren 'witten' en mooie muurschilderingen maken, stenen sjouwen, gaten dichten in muren, maar ook in wegen, knutselwerkjes maken met de kinderen (neem zelf wat knutselmateriaal mee!), etc.

 

Accommodatie

Er wordt verblijfsruimte geregeld in het dorp waar je gaat werken. Neem wel zelf een slaapzak mee!

De Marokkaanse organisatie geeft aan dat er altijd voldoende slaapmatjes zijn. Deze zijn naar Westerse maatstaven wel (heel) erg dun. Wil je iets comfortabeler slapen? Neem dan ook je eigen slaapmatje mee. 

 

De maaltijden worden verzorgd. 

 

Vrije tijd

In dit project werk je elke dag, ook in het weekend, zodat je aan het eind tijd hebt om mee te gaan op de (georganiseerde) rondreis van een paar dagen. Het programma van de rondreis wordt door de Marokkaanse organisatie samengesteld. Je kunt kiezen of je mee wilt. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

 

Let wel: de einddatum van de projectperiode is het einde van de rondreis. 

 

Reis

Naar dit project zal je waarschijnlijk gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

De Vlaamse Bouworde regelt voor de (Vlaamse) vrijwilligers de reis. Bij tijdige inschrijving, kunnen zij meestal ook voor de Nederlandse vrijwilligers de reis organiseren. Na inschrijving voor dit project, zullen we dit met je overleggen. 

 

Je kunt natuurlijk ook zelf je reis regelen. Zorg er dan voor dat je (ongeveer) tegelijk met de andere vrijwilligers aankomt op het meeting point, dit wordt ofwel op het vliegveld van Agadir of Marakkech. Vraag dit bij ons na voordat je een vlucht boekt! Er wordt één ophaalmoment/-plek afgesproken.

 

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €325,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.