België: Klus met verstandelijk beperkte mensen aan hun woonomgeving

Project

Iona vzw is een instelling voor kinderen, adolescenten en volwassenen met een verstandelijke beperking. Iona wil haar cliënten maximale kansen bieden om zich als een uniek persoon te ontwikkelen en een veilige, aangename, stimulerende woon-, leer- en werkomgeving bieden met aangepaste infrastructuur.

 

Op dit project slaan (internationale) vrijwilligers én de bewoners van het centrum deze zomer de handen in elkaar. Klein renovatiewerk, schilderen van de kamers of gemeenschappelijke ruimtes, in de tuin werken en helpen bij de dagelijkse taken (wasserij, brood bakken) behoren hier tot je takenpakket! De bewoners van Iona vzw zullen mee ingeschakeld worden bij het werk. Je steekt dus samen de handen uit de mouwen.

 

vrijwilligerswerk in het buitenland


De stichting richt zich op de thema's wonen, werken, leren, cultuur / natuur en therapie. Zij zorgen voor 30 kinderen en 25 volwassenen, allen met een verstandelijke beperking. Op het landgoed is o.a. een bakkerij, een keuken en een kaarsenmakerij waar de cliënten hun dag kunnen invullen met nuttig werk. Sommige kinderen gaan naar school, andere worden intern naar hun kunnen opgeleid.

 

Het domein van Iona ligt in een rustig agrarisch gebied. Ecologie, biologisch-dynamische landbouw en voeding staan centraal. De bewoners leven zo veel mogelijk op het ritme van de natuur. Er is aandacht voor een sfeer van warmte en veiligheid. Bewoners worden aangemoedigd om deel te nemen aan sportieve, culturele en recreatieve activiteiten. 

Werkzaamheden

Op het terrein is veel te doen. Je kunt als vrijwilliger worden ingezet om te schilderen, tuinieren, allerhande reparaties uit te voeren en/of te helpen met de dagelijkse taken in de bakkerij, de keuken, de waskamer, etc. 

 

Reis

Je reist naar het treinstation van Nijlen of Lier. Daar worden de vrijwilligers opgehaald.

 

Accommodatie
Er is geen ruimte over in het gebouw, daarom kamperen de vrijwilligers op het grote terrein. Neem je slaapzak en matje mee!

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.